Megrázó felvételek egy indonéz állatkert csontsoványra fogyott medvéiről

Megdöbbentő felvételekkel szeretnék felhívni a világ figyelmét az állatvédők egy indonéz állatkertben zajló kegyetlenségekre. A Bandung Zoo már tavaly is szerepelt a hírekben, akkor egy fokozottan védett szumátrai elefánt megbetegedett, valószínűleg a nem megfelelő tartási körülmények miatt, és elpusztult. Az állatkertben élő maláj medvék is veszélyben vannak a róluk készült felvételek tanúsága szerint, ezekből egyértelműen kiderül, hogy borzalmas körülmények között tartják őket. A csontsovány medvék kiszabadításáért nemzetközi petíciót indítottak az állatvédők, akik azt is szeretnék elérni, hogy a hatóságok avatkozzanak be és zárják be az intézményt, mely méltatlan körülmények között tartja az állatokat.

Petíció a medvék kiszabadításáért

Petíció a medvék kiszabadításáért

A lebetonozott ketrecben tartott medvék a látogatóktól kapnak ételt, az éhes állatok rohannak a bedobált falatok után és olykor még a saját ürüléküket is megeszik.

“A veszélyeztetett medvéket betonozott ketrecben tartják, ahol még fű sincs. Semmi természetesség nincs benne, kegyetlenül bánnak velük” – mondta el a Mashable megkeresésére Mariso Guciano, a Scorpion Foundation állatvédő szervezet munkatársa, aki hozzátette, hogy ez az egyik legrosszabb állatkert egész Indonéziában és el kell érni, hogy végleg bezárják, az állatokat pedig a számukra legmegfelelőbb intézményekbe szállítsák.

Petíció a medvék kiszabadításáért

Petíció a medvék kiszabadításáért

VIDEÓ:

A medvékről készült megdöbbentő felvételek hamar bejárták a világot, és a kiszabadításukra indított petíciót már több mint 300 ezren írtak alá. Az állatkertet már korábban is sok kritika érte, az állatvédők már többször tiltakoztak, és a látogatók is sokszor jelezték már felháborodásukat az intézmény felé, de semmilyen változás nem történt az évek alatt. Az állatvédők azt remélik, hogy petíció, illetve nemzetközi összefogás mindezt hamarosan megváltoztatja.

Petíció a medvék kiszabadításáért

A petíciót itt írhatja alá: change.org


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!