Megdöbbentő videó – hetven tigriscápa falt fel egy bálnát

Közel hetven éhes tigriscápa tépett szét egy hosszúszárnyú bálnát az Ausztrália nyugati részén fekvő Cápa-öbölben. A megdöbbentő jelenetet drónnal filmezték le az Eco Abrolhos nevű hajótúra-szervező iroda munkatársai. A hajókon ülő turisták közvetlen közel nézték végig a cápák lakmározását, amely vörösre festette az öböl kristálytiszta vizét. Az nem derült ki, hogy a cápák végeztek-e a bálnával vagy az már korábban elpusztult és csak a tetemét falták fel a cápák.

tigriscapak

VIDEÓ:

A tigriscápa hossza átlagosan 3,25–4,25 méter, testtömege pedig 385–635 kilogramm között mozog. A legnagyobb példányok azonban elérhetik az 5,5 méteres hosszt és a 900 kilogrammos testtömeget. Bőre sok ezer apró, éles fogaspikkelyel fedett. Feje ék alakú, oldalirányban igen kis ellenállást kelt, ezért a cápa fürge fordulatokra képes. Elektromos érzékelővel ellátott kis mélyedések helyezkednek el a pofáján, melyek lehetővé teszik a cápa számára, hogy zsákmánya legkisebb izommozgását is érzékelje, így a sötétben is pontosan tudja, hol az áldozat.

A természetben a tigriscápák több mint 50 éves kort is megélhetnek. Az emberre az egyik legveszélyesebb cápafaj. Bár a fehér cápát tartják a legveszedelmesebb cápának, mivel ők felelnek a legtöbb támadásért, viszont alig volt köztük halálos kimenetelű támadás. A tigriscápa viszont sokkal több ember halálát okozta, mint a nagy fehércápa.

tigriscapaFotó: Wikipedia/Albert kok


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!