Malacot szállítottak le egy repülőgépről

Leszállítottak egy nőt és a magával vitt malacát az US Airways egyik belföldi járatáról, mert a disznó nagyon zavarta a többi utast. Az esetet megörökítő utas, Robert Phelps, azt mondta, hogy először azt hitte a nő csak egy plüssállatot cipel magával, majd amikor látta, hogy mozog, azt gondolta, hogy egy nagytermetű kutya. De közelebbről nézve már nem annak tűnt. „Az utasok összesúgtak és egymás között tippelgettek, hogy mi lehet az, mert senki nem akarta elhinni, hogy tényleg egy disznó. Miért is vinne valaki magával egy disznót a repülőgépre?” – mondta a férfi.

Miután a nő elhelyezkedett az ülésén kikötötte a malac pórázát a karfához, az állat pedig potyogtatni kezdett az ülések között és a folyosón, majd hangos visításba kezdett. „Ekkor érkezett egy légiutas-kísérő, és megkérte a nőt, hogy fáradjon a repülőgép elejébe, utána pedig láttuk, hogy leszállították a disznóval együtt.” – mesélte Robert Phelps.

malac

Fotó: Robert Phelps

A légitársaság szóvivője az eset kapcsán elmondta, hogy egy az Amerikában 2003 óta érvényben lévő szabályozás értelmében engedték fel a malacot gépre. A Közlekedésügyi Hivatal ugyanis ekkor döntött arról, hogy bármilyen terápiás célú vagy segítőállat felvihető a repülőgépekre. Hogy melyik állat minősül annak, azt mindig a repülőgép személyzetének kell eldöntenie. A légitársaságok azonban a legtöbbször hivatalos papírokat kérnek az utasoktól, hogy igazolják, hogy az utazás során szükségük van az állat jelenlétére.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!