Lelőttek egy több mint 5 méter hosszú krokodilt Queenslandben

Lelőtték az ausztráliai Queensland egyik valaha volt legnagyobb, 5,2 méter hosszú bordás krokodilját – írta meg a The Guardian online kiadása. Az óriási hüllőt golyóval a fejében találták meg a queenslandi Rockhamptonban, a Fitzroy folyóban. A rendőrség vizsgálatot indított az illegálisan elpusztított állat ügyében.

Forrás: Queensland Police Service

A közeli Koorana krokodilfarmra szállították a tetemet, ahol a boncolás után eltemetik. John Leaver, a farm gazdája szerint az elmúlt húsz-harminc évben nem találkoztak ötméteresnél nagyobb krokodillal.

“Lehet, hogy a vadonban lőttek hosszabbat, amiről nem tudunk, de emlékeim szerint ez az elmúlt három évtized legnagyobb krokodilja” – mondta Leaver, aki szerint “valaki valószínűleg nagyon megijedt”, azért lőhette le az óriási hímet.

Forrás: Queensland Police Service

Michael Joyce, a queenslandi környezetvédelmi minisztérium egyik vezetője szerint lehetséges, hogy a környék hím krokodiljai között hatalmi harcok törnek ki, bár ez nem jelenti azt, hogy az emberekkel szemben is agresszívebben viselkednek, “nem árt vigyázni”.

Forrás: Queensland Police Service

A világ legnagyobb, fogságban tartott krokodilja az 5,48 méter hosszú Cassius nevű hím, melyet harminc éve fogtak be az Északi Területen, jelenleg Queensland északi részén, egy Green Island-i farmon él.

Cassius

A világcsúcstartó egy 6,16 méteres Fülöp-szigeteki, Lolong nevű krokodil volt, amíg 2013-ban el nem pusztult.

Lolong


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!