Kozmetikai fogászat a szép mosolyért

Nem véletlenül mondják, hogy a legszebb ékszer a mosoly. A ragyogó, szép fogak sugárzó megjelenést biztosítanak, növelik az önbizalmat és hatással vannak kedélyállapotunkra is. Fogaink állapota végigkísér bennünket életünk során, így rendkívül fontos, hogy megfelelő figyelmet szenteljünk rá. A kozmetikai fogászat képes arra, hogy helyreállítsa a hiányzó, sérült fogakat, miközben tökéletes mosolyt varázsol arcunkra.

Mi az a kozmetikai fogászat?

A kozmetikai fogászat az esztétikai fogászat egy továbbfejlesztett változata. Míg az esztétikai fogászat a fogak szépítésére koncentrál, addig a kozmetikai fogászati kezelések törekednek arra, hogy megtalálják a tökéletes harmóniát az arcon. Ezek a kezelések legtöbbször fájdalommentesek, nagy hangsúlyt fektetnek a megfelelő harapási technikára és a fogak esztétikus javítására.

A fogorvostudomány fejlődésének köszönhetően a páciensek már nem csak fogaik színének, állásának javítása érdekében vehetnek részt kezeléseken, hanem a fogorvosok képesek arra, hogy megtervezzék az ideális mosolyt, a fogak megfelelő hosszának és szélességének megtalálásával.

A légnépszerűbb kozmetikai fogászat kezelések

A kozmetikai fogászati kezelések rendkívül széles skálán mozognak:

  • Fogfehérítés: A ragyogó fogak magabiztos, szép mosolyt kölcsönöznek. A fogfehérítés során legtöbb esetben fogfehérítő géllel kenik be a páciensek fogait, amelyeket utána kék fénnyel világítanak meg. Ez az eljárás nem károsítja a fogzománcot, csupán a lerakodott anyagokat távolítja el.
  • Fogkő-eltávolítás: A legtöbb fogkő-eltávolító kezelés segíti az összes olyan ok megszüntetését, amely hozzájárul a baktériumok letelepedéséhez.
  • Fogpótlás: A hiányzó fogak alapvetően meghatározzák az ember mosolyát, önbizalmát és kisugárzását egyben. A fogpótlás során ez könnyen orvosolható különböző cirkon korona, porcelán korona segítségével. A fémmentes fogpótlás az elérhető legkorszerűbb CAD/CAM technológia használatával történik, amelyet a legtöbb fogászati centrumban alkalmaznak.

Összegzés

A kozmetikai fogászat során legtöbbször nemzetközi gyakorlattal rendelkező szakemberek veszik kezelésbe a pácienseket. A kezelések során a fogorvosok törekednek arra, hogy megteremtsék a tökéletes harmóniát az arcon úgy, hogy helyreállítják a fogak esztétikus megjelenését.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!