Kitiltották a drónokat Angkorból, Kambodzsa lenyűgöző ősi városából

A turisták biztonsága és a műemlékek védelme érdekében kitiltották a távirányított, légi felvételeket készítő drónokat a kambodzsai Angkor régészeti parkból. A tilalomról szóló rendeletet a közelmúltban írta alá az angkori műemlékegyüttest gondozó kambodzsai hatóság vezérigazgatója, Szum Map.

angkor-3Fotó: Wikipedia/Primsanji

„A tiltással a hazai és külföldi turisták biztonságát szeretnénk garantálni, emellett meg akarjuk előzni, hogy az ősi templomokban bármilyen kár essen, továbbá fenn akarjuk tartani a rendet és biztonságot a templomoknál” – indokolta meg a lépést szerdán a hivatal igazgatóhelyettese. Hozzátette, hogy a rendelkezés megsértőit figyelmeztetik, valamint elkobozzák a drónjukat. Közölte, hogy indokolt esetben a drónos felvételekhez engedélyt kell kérni a hivataltól.

angkorFotó: Wikippedia/Bjørn Christian Tørrissen

A királyság legnépszerűbb idegenforgalmi látványosságát, az angkori régészeti helyszínt 1992-ben vették fel a UNESCO világörökségi listájára. A hivatalos statisztika szerint szeptember végéig idén 1,56 millió külföldi turista látogatott el Angkorba, a belépőkből több mint 44 millió dollár (12,8 milliárd forint) folyt be.

angkor-6Fotó: Wikipedia


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!