Kiszabadulhat a bevásárlóközpontban mutogatott jegesmedve

A doncasteri Yorkshire Vadaspark lehet az új otthona a világ legszomorúbb jegesmedvéjének, aki egy kínai bevásárlóközpont “állatkertjében” él és már évek óta nem látott napfényt. A Pizza nevű jegesmedve mesterséges fények alatt, magányosan éli napjait üvegketrecében, ahol sokszor csak mozdulatlanul fekszik egész nap.

jegesmedve-9

A láthatóan depressziós állat nem tud elbújni a tömeg, a villogó vakuk, a zaj és a dörömbölés elől. Több videó is készült a szomorú állatról, akit elfogadhatatlan körülmények között tartanak zárva. A róla készült felvételek bejárták a világot és hatalmas felháborodást keltettek.

jegesmedve-2

jegesmedve-6

Az állatvédők és támogatóik mindenképp szeretnék elérni, hogy a jegesmedve a plázában működő állatkertből egy rezervátumba kerüljön és fajtársaival élhessen. A kiszabadításáért petíciót is indítottak, amit több mint 500 ezren írtak alá.

Úgy tűnik, hogy ez a cél hamarosan meg is valósulhat, ugyanis a Yorkshire Vadaspark mindent megtesz azért, hogy a sokat szenvedett állat minél előbb hozzájuk kerüljön. A parkban egy speciálisan jegesmedvék számára kialakított élőhely is található, ahol jelenleg is több állat él. A medvék hatalmas területet barangolhatnak be és két tóban is megmártózhatnak. A park ezen kívül részt vesz a jegesmedve-védelmi programban is.

jegesmedve-3

„Örülnénk, ha Pizza élete hátralévő részét a vadasparkban tölthetné!” – mondta az állat kiszabadításáért küzdő szervezet, Animals Asia igazgatója. Dave Neale elmondta, hogy: „Számára ez egy hihetetlen lehetőség lenne, mert nem csak szűk élőhelyétől szabadulna meg, hanem egy jegesmedve-közösség része lehetne.”

A guangzhoui bevásárlóközpont állatkertjében illetve akváriumában egyébként hasonlóan rossz körülmények között tartanak több más állatot is, többek közt fehér delfineket, belugákat, sarki rókákat valamint egy rozmárborjút, és egy farkast is. Éppen ezért egyre többen követelik, hogy zárják be, és az ott élő állatokat helyezzék el rezervátumokban, illetve megfelelő körülményeket biztosító állatkertekben. A tulajdonosok azt állítják, hogy sokat fejlesztettek a körülményeken a petíció óta, ám az állatvédők szerint az állatoknak kialakított helyek teljesen alkalmatlanok számukra.

VIDEÓ:


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!