Hogyan érezze magát biztonságban a házi kedvenc az autóban?

Segítség, állat az autóban! Minden gazdi jól tudja, hogy ez nem egy egyszerű feladvány. Valahol érthető is, hiszen képzeljük csak magunkat a házi kiskedvencek helyébe! Beültetik őket egy nagy, száguldó gépbe, ami óriási sebességgel halad az ismeretlenbe – az egyetlen biztos pont talán maga a gazdi, akiben tudja, hogy megbízhat. Mi pedig sok olyan hasznos eszközt és kiegészítőt szerezhetünk be az autóba, amelyekkel még komfortosabbá tehetjük az utazásukat!

Az autofejlesztes.hu webáruház széles kínálatában számos autófelszerelési termék fellelhető – például, ha állat utazik az autóban, rengeteg eszközzel segíthetjük a folyamatot.

Az állatszállítás alapjai

Mielőtt és miközben a kutyát, macskát vagy egyéb háziállatot az autóba ültetjük, gondoskodni kell a legalapvetőbb dologról, mégpedig a biztonságról. Ilyen például a megfelelő rögzítés, hogy a kiskedvenc ne tudjon szabadon mozogni utazás közben, és ne veszélyeztesse önmagát vagy minket vezetés közben – aminek akár beláthatatlan következményei is lehetnének. 

Ha ez megvan, gondolhatunk a többi szempontra is, mint például a kényelem és komfort megteremtése. Célszerű első körben szoktatni őt az autózáshoz, ne egy 24 órás út Párizsba legyen az első kiruccanás, amit megtapasztal négy keréken.

Fontos tehát, hogy az utazás előtt fel kell készíteni a járművet az állat szálllítására, és olyan biztonságos és komfortos környezetet teremteni, amiben tompíthatjuk a félelemérzetet. Talán ahhoz lehetne hasonlítani az élményt, mint amikor az ember repülőre ül, és fél a lezuhanástól – idővel azonban teljesen megszokottá válik ez is, főleg akkor, ha kedves stewardessek jönnek ételt-italt kínálva, filmezhetünk közben és így tovább, vagyis nem arra kell koncentrálni, hogy épp milyen széllökést kapott a gép.

A legfontosabb állatvédő termékek az autóban

Biztonsági öv, ketrecek, speciális boxok – olyan eszközök és termékek, amelyek kifejezetten az állatok autóba való rögzítéséhez és kényelmes szállításához lettek tervezve. Egy kutyarács is nagyon hasznos, ha a vezetőteret kell szeparálni a hátsó légtértől – például egy nagyobb kutyus szállításakor. De egy kutyapokróc is jól jön, ha a kiskedvenccel valami baj történik, és megvédi az autó belterét – ahogy egy rögzítő hámot sem érdemes nélkülözni.

Egyéb hasznos tartozékok és kiegészítők a kiskedvencnek

Az autofejlesztes.hu széles kínálatában több ezer autófelszerelési és autóápolási termék fellelhető. Ezek között pedig az állatoknak is számos olyan hasznos kiegészítőt lehet beszerezni, amelyekkel a lehető legkomfortosabbá tehető az utazás – nemcsak nekik, hanem magunknak is. 

Például egy állatszőr-eltávolítóval, csomagtérvédővel vagy speciális kárpittisztító szettel nem fog annyira fájni a fejünk, miután egy hosszú út után kiszáll a kiskedvenc a járműből. Ez az igazi win-win helyzet, ahol mindenki nyer!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!