Harminc év után végre kiszabadul a láncon tartott állatkerti elefánt

Közel három évtized után végre megszabadul láncaitól Kaavan, az ázsiai elefánt, akit borzalmas körülmények között tartanak egy pakisztáni állatkertben. Az iszlámábádi Murghazar állatkertjében élő elefánt nemzetközi összefogásnak köszönhetően kerülhet hamarosan egy elefántokkal foglalkozó vadrezervátumba. Az egész azzal kezdődött, hogy tavaly nyáron Samar Khan Pakisztánba utazott, hogy meglátogassa a családját, ekkor látta meg a láncra vert ormányost. A betonketrecben pihenő elefánt szomorú látványa cselekvésre késztette a Kaliforniában élő nőt és petíciót indított a Change.org nevű oldalon, azzal a céllal, hogy a sokat szenvedett elefánt végre a számára megfelelő környezetbe kerüljön.
elefant

Rengetegen támogatták az ügyet és megalakult az elefánt kiszabadításáért küzdő Free Kaavan nevű csoport is, melynek tagjai Help Welfare Organization elnevezésű szervezettel együtt elérték, hogy legalább a láncokat levegyék az elefántról. Az állatvédők mindennap ellenőrizték, nehogy a láncok visszakerüljenek az állatra.

Kaavan elefánt

Kaavan elefánt

Az állatvédők végső célja azonban az volt, hogy elvigyék Kaavan-t egy elefántközpontba, ez pedig most sikerült is nekik. Az elefánt ügyét ugyanis egészen a pakisztáni szenátusig vitték, amelynek tagjai a szakértők meghallgatása után elrendelték az elszállítását egy rezervátumba. Kaavan 30 év elteltével végre kiszabadul és fajtársai társaságában élhet egy elefánt-menedékhelyen, ahol szabadon barangolhat, láncok nélkül.

Kaavan elefánt

Kaavan elefánt

Kaavan elefánt

Kaavan elefánt


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!