Gyógyító és csodatévő helyek világszerte

Kailash-hegy, Tibet

A Himalájában található, páratlan szépségével szemet gyönyörködtető Kailash-hegyre a buddhisták szent helyként tekintenek, köszönhetően az itt húzódó energiavonalaknak. Hitük szerint itt található a világ koronacsakrája is.

Kailash-hegy, Tibet

Sedona, USA

Az amerikai Arizona államban húzódó, vörös és narancssárga homokkősziklákkal tagolt Sedona vidékét a világ legerősebb energiamezői között tartják számon. Ha idelátogatsz, számtalan sajátos kezelést igénybe vehetsz, emellett élvezheted a meditáció és a táj látványának nyugtató erejét.

Sedona, USA

Titicaca tó, Peru/Bolívia

Peru és Bolívia határán, az Andok magashegyei között található a világ legmagasabban fekvő hajózható tava, a Titicaca, melynek medrét a legenda szerint maga a lezuhanó Hold formálta. A különleges energiákkal rendelkező hely, melyet a világ szexcsakrájaként emlegetnek, a lehető legtökéletesebb pont a meditációra.

Titicaca tó, Peru/Bolívia

Amritapuri, India

Az indiai Kerala államban található Amritapuri az egyik legkeresettebb gyógyító helynek számít napjainkban. Itt él és tevékenykedik ugyanis az ölelő anya, a számtalan csodatételéről és ashramjának, közösségének lélekharmonizáló gyakorlatairól ismert Ammá.

Amritapuri, India

Dobogókő, Magyarország

Még a Dalai Láma is elismerte, hogy a Föld szíve hazánkban, a gyógyító erejéről híres Dobogókőnél ver, itt húzódik ugyanis bolygónk szívcsakrája. Ha idelátogatsz, energiával töltődhetsz fel, a füledet a Rám-hegyen található Ferenczy-sziklához illesztve pedig a szívdobbanásokat is hallhatod.

Dobogókő, Magyarország

Shasta-hegy, USA

A Föld gyökércsakrájának tartott lélegzetelállító hegyhez turisták tízezrei járnak pozitív energiát és tudást magukba szívni. A hely a testi feltöltődést is biztosítja, azonban az elmélyülésre is tökéletes lehetőséget biztosít: a spirituális tanok szerint kiváló hely az előző életbeli rossz karma legyőzésére.

Shasta-hegy, USA

Holt-tenger, Izrael/Ciszjordánia/Jordánia

A Holt-tenger valójában egy lefolyástalan tó, mely a víz magas sótartalmának köszönhetően élőlényektől mentes. A hely energiával tölti fel az utazót, a tó vize és iszapja pedig ásványi anyagokban igen gazdag.

Holt-tenger, Izrael/Ciszjordánia/Jordánia

Medzsugorje, Bosznia-Hercegovina

Medzsugorje egyike a világ leghíresebb zarándokhelyeinek, köszönhetően a Szűz Máriához köthető jelenéseknek, illetve a neki tulajdonított csodálatos gyógyulásoknak. A hely energiái a csupán kirándulni vágyó turistákból is különleges érzeteket váltanak ki.

Medzsugorje, Bosznia-Hercegovina

Gízai piramisok, Egyiptom

A bolygónk torokcsakrájaként emlegetett egyiptomi Gíza titokzatos, rejtélyes módon keletkezett piramisai szintén a Föld egyik legnagyobb erőközpontjának területén foglalnak helyet, ami miatt nemcsak a történelmi látnivalókra, de a testi-lelki gyógyulásra vágyó turisták is előszeretettel keresik fel őket.

Gízai piramisok, Egyiptom

Tábla-hegy, Dél-Afrikai Köztársaság

A Fokváros felett található Tábla-hegy, melynek eredetét izgalmas mitológiai történetek övezik, a Világörökség része, egyúttal híres energiaközpont. Csúcsáról páratlan panoráma nyílik, egyúttal kőből készült, csakrákat szimbolizáló építményei kiváló helyet biztosítanak a megnyugvásra, a meditációra.

Tábla-hegy, Dél-Afrikai Köztársaság

Lourdes, Franciaország

A Délnyugat-Franciaországban található Lourdes a Mária-jelenésekről, illetve gyógyító erejéről híres. A forrása körül – a forrásvíz csodatévő erejében sokan hisznek -, valamint a barlangnál és a templom előtti téren történt gyógyulások összefoglalása a bazilika előtt téren meg is tekinthető.

Lourdes, Franciaország

Uluru, Ausztrália

Az ausztrál vörös hegy sokak szerint a világ közepe: Földünk napfonatcsakrájával esik egybe, és az őslakosok hiedelme szerint is mágikus erővel bír. Uluru bolygónk legnagyobb egybefüggő sziklatömbjeként a világ egyik legtitokzatosabb helye.

Uluru, Ausztrália

Chichen Itza, Mexikó

Az ősi piramisairól és gyógyító vizéről ismert Chichen Itza a mexikói Yucatán-félszigeten található. A víz mellett az itt fellelhető, a föld energiáját magába szívó kövekből és kvarcokból is energiát nyerhetsz. A helyiek ezeket az ideutazók számára nyújtott regeneráló és méregtelenítő kezelések során alkalmazzák.

Chichen Itza, Mexikó

Santiago de Compostela, Spanyolország

A Szent Jakab út a világ jelentős zarándokútja, melynek végállomása a csodatévőként ismert Santiago de Compostela temploma. Az útnak a vallásos embereken kívül azok a vándorok is nekivágnak, akik testi-lelki gyógyulásra vágynak, illetve arra, hogy megtalálják helyüket a világban.

Santiago de Compostela, Spanyolország

Lago Atitlán, Guatemala

Dél-Guatemala ősi maja közösségeiről, aktív vulkánjairól, gyönyörű orchideáiról és a környék egyik legszebb, vulkáni eredetű taváról, a Lago Atitlánról híres, melynek környéke egyesek szerint hatalmas, gyógyító, harmonizáló energiákat rejt magában.

Lago Atitlán, Guatemala

Fatima, Portugália

A portugál kisváros 1917 óta számít világhírű zarándokhelynek – ekkor jelent ugyanis meg a Szűzanya három helyi gyermeknek. A többi Mária-kegyhelyhez hasonlóan Fatimához is számtalan csodás gyógyulás története köthető.

Fatima, Portugália


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!