Forró olajban meditált a “csodaszerzetes”

Egy thaiföldi buddhista szerzetes valósággal sokkolta a világot azzal, hogy egy jókora üst olajban ülve rezzenéstelen arccal meditált.

2

A Thaiföld északkeleti részén található Nong Bua Lam Phu tartományban élő szerzetes első ránézésre meghazudtolja, amit a fizikáról és az emberi szervezet tűrőképességéről tudunk, ahogy arcán a legnagyobb nyugalommal üldögél lótuszülésben egy hatalmas, forró olajjal teli üstben. A tábortűz felett meditáló férfinek minden várakozás szerint a fájdalomtól üvöltve kéne megégnie a bugyborékoló olajban, mégsem lesz semmi baja.

1

A látványosság mintegy 30 percen át tartott és népes nézőközönség előtt zajlott. A thaiföldi sajtóban megjelent hírek szerint a neki adott tárgyakat megérintve tudja továbbadni erejét, varázserővel rendelkező amuletteket hozva így létre. A Coconuts Bangkok beszámolója szerint a megérintett tárgyakat jó pénzért értékesíteni szokták a hívőknek.

A bankoki Chulalongkorn Egyetem tanára úgy véli az egész nem más, mint egy trükk, egy rendkívül meggyőző illúzió. Szerinte semmi bizonyíték nincs arra, hogy az olaj valóban forró lenne. Közzétett egy videót is, ami egy jó magyarázatot adott arra, hogy tudja meghazudtolnia a fizika törvényeit a szerzetes. Természetesen sehogy: pont az történik, hogy a fizikai törvényeit használja.

Jessada Denduangboripant az alábbi videóban mutatja be, hogyan lehet létrehozni fortyogó olaj illúzióját egy láng felett. Annyit kell tenni, hogy az edény aljába vizet öntünk, majd a tetejére az olajat, ami mivel könnyebb a víznél, a felszínen maradt. Miközben a víz az edény aljában forrni kezd, a buborékok felmennek a felszínre (forrás illúzióját keltve), de közben a vízréteg elég hőt nyel el ahhoz, hogy az olaj maga ne forrósodjon fel. Ezt bizonyítva még az ujját is beledugja a demonstrációhoz használt edénybe, hogy mutassa: az olaj teljesen veszélytelen.

A videón a 3. perctől jön az érdekes rész


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!