Festőnek állt a bécsi állatkert óriáspandája

Festeni kezdett Yang Yang, a bécsi állatkert nőstény óriáspandája: az így elkészült műveket 490 euróért árusítják egy közösségi finanszírozási projekt keretében, hogy a bevételből könyvet jelentessenek meg a pandák bécsi történetéről.

Forrás: Zoo Vienna Schönbrunn 

A Schönbrunni Állatkert közleménye szerint kereken 100 “festményt” várnak Yang Yangtól, a műveket az eredetiséget igazoló okmánnyal együtt árusítják a startnext.com oldalon. Ha október 9-ig összejön a várt 25 ezer euró, akkor megjelenhet a fotókkal gazdagon illusztrált kétnyelvű összefoglaló kötet az osztrák fővárosba került pandák történetéről. A kiadni szándékozott album Daniel Zupanc állatfotós képeiből válogat, aki több mint 10 éve fényképezi az óriáspandákat Bécsben.

Forrás: Zoo Vienna Schönbrunn 
Forrás: Zoo Vienna Schönbrunn 

Eveline Dungl zoológus szerint a többszörös anya élvezi a festegetést, alig várja, hogy megkapja a külön e célra barkácsolt bambuszecsetet, és ha nincs egyéb teendője, egymás után akár több képet is készít. Stílusa változó, az óriáspandák bundájához illően azonban csak kétféle színt használ, feketével fest a fehér alapra. Munkáját sárgarépával és édesburgonyával jutalmazzák.

Yang Yang malt! 😍😍
Das macht ihr riesig Spaß und sie unterstützt damit den Zoo-Fotografen Daniel Zupanc. Er möchte einen…

Közzétette: Zoo Vienna Schönbrunn – 2018. augusztus 27., hétfő

A Schönbrunni Állatkertben nem Yang Yang az első lakó, amely festőnek állt: Nonja, a tavasszal 42 évesen elhunyt nőstény orangután is számos képet festett az 1990-es években, amelyekkel világhírűvé vált.

 

Yang Yang malt

Hier seht ihr Yang Yang beim Malen! Passend zu den Großen Pandas malt sie schwarz auf weiß. Zoologin Eveline Dungl hat die Idee gejabt imd den Pinsel aus Bambus gebastelt. „Wenn Yang Yang Muße hat, malt sie sogar mehrere Bilder hintereinander. Karotten und Süßkartoffeln holt sie sich als Belohnung.“
Mehr Infos zum Buchprojekt unter www.startnext.com/pandas

Közzétette: Zoo Vienna Schönbrunn – 2018. augusztus 27., hétfő


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!