Farkasordító hidegben fürdőztek az emberek a jeges folyókban vízkereszt alkalmából

Több mint másfél millióan merítkeztek meg Oroszország jeges folyóiban és tavaiban vízkereszt alkalmából. A farkasordító hidegben országszerte több ezer helyszínen mentek bele az emberek az jéghideg vízbe az ünnepi fürdőzés során. Az orosz ortodox hívők a jeges vízbe merülés előtt keresztet vetnek, és imádkozva háromszor megmerítkeznek abban. Csak a fővárosban, Moszkvában, majdnem 150 ezeren vállalkoznak arra, hogy a mínusz 15 fokos hidegben beleugorjanak a tavak vagy a folyók jegébe vágott lékekbe, illetve saját házuk táján erre a célra kialakított medencékbe.

Az Oroszországhoz tartózó Jakutföldön több mint 60 ezren mentek bele a jeges folyóba a mínusz negyven Celsius-fokos hidegben – közölték a helyi hatóságok. A terület fővárosában, Jakutszkban mínusz negyven fok alá süllyedt a hőmérséklet, a leghidegebb ugyanakkor Szrednyekolimszkban van, ahol a hőmérő mínusz 45 Celsius-fokot mutatott.

vizkereszt

VIDEÓ:

Annak érdekében, hogy az emberek elkerüljék a hőmérsékleti sokkot, minden, a vízkereszti fürdőzésre kijelölt helyen sátrakat állítottak fel, amelyeket hősugárzókkal fűtenek. Forró teát adnak a jeges fürdőzésben részt vevő ünneplőknek. Oroszország-szerte 3500 helyen teremtették meg a vízkereszti fürdőzéshez szükséges feltételeket. Mindenütt orvosok és rendőrök felügyelnek az emberek egészségére és a biztonságra. Csaknem 35 ezren segédkeznek az ünnepi szertartás lebonyolításában – közölte az orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma.

vizkereszt-2

vizkereszt-3

VIDEÓ:


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!