Elvonóra került egy drogfüggő piton Ausztráliában

Elvonóra szállítottak egy Sydney környéki börtön állatrehabilitációs központjába egy pitont, amelyet egy rendőrségi akció során találtak egy kábítószerbarlangban. Az ausztrál igazságügyi minisztérium azt közölte, hogy a piton egy új-dél-walesi börtönbe került, amelyben elítéltek gondoskodnak a rászoruló állatokról. Az óriáskígyót a börtön vadállatok számára létrehozott gondozóközpontjában detoxikálták és ápolják.

A rehabilitációt felügyelő Ian Mitchell szerint a piton szervezetébe a bőrén keresztül metamfetamin vagy jég (kristályos metamfetamin) jutott be, és időbe telik, amíg felgyógyul. “Ki kell várni, amíg a drog eltűnik a szervezetéből, de pár hónap alatt már sikerült megnyugtatnunk, és most már ismét rendesen táplálkozik” – mondta Mitchell.

Forrás: Corrective Services NSW

A Sydney közelében fekvő Windsorban létrehozott állatgondozó központban a biztonsági szempontból erre alkalmas rabok rehabilitációja keretében működik a program, amelynek résztvevői etetik és gondozzák, enyhébb betegségek estén pedig ápolják is a hüllőket. A program részvevői úgy érezhetik, hogy felelősek valamiért, és fontos munkát végeznek, ami segíthet nekik a szabadulásuk utáni beilleszkedésben – magyarázta a program egyik irányítója. Az elmúlt évben 40 kígyót, 15 gyíkot és öt teknőst gondoztak a rabok. A gyógyult állatokat a központ átadja az illetékes állatvédelmi hatóságoknak.

Forrás: Corrective Services NSW


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!