Elképesztő jelenet: Az elefánt egy másfél tonnás vízilovat dobott fel a levegőbe

Rian van Schalkwyk fotós Namíbiában, egy vadasparkban készítette a következő fotósorozatot. Namíbia fővárosa, Windhoek ad otthont a parknak (Erindi Private Game Reserve). A felvételeken látható, amint egy teljesen kifejlett nőstény víziló pördül meg a levegőben, miután borját próbálta védelmezni. A hím elefánt ugyanis egy vízilóhordától nem messze legelt, de az egyik víziló túl közel merészkedett hozzá. (Ráadásul időpontja sem volt.) A feldühödött elefántot a víziló megpróbálta feltartóztatni, amíg a szintén a közelben lévő kicsinye menedékre nem lelt.

elefánttámadás

Leszámítva az oldalán keletkezett sérülést, a víziló viszonylag sértetlenül megúszta a támadást. Rian van Schalkwyk úgy érzi, kiváltságos jelenet szemtanúja lehetett, mint nyilatkozta, alig tudta elhinni, amit lát, ez volt élete eddigi leglátványosabb “természetfilmje”.

elefánttámadás

Van Schalkwyk orvosként dolgozik Namíbia északkeleti részén, Rundu városában. Egy hosszú hétvégét töltöttek el a feleségével és hozzátartozókkal az angolai határon. A jelenetet a vasárnapi ebéd után fotózta a férfi, amíg a család sziesztázott. A park személyzete a vízilovak számára kikészítette a füvet, legalább húsz víziló ki is csörtetett a vízből, hogy legelni kezdjen. Hamarosan csatlakozott hozzájuk a hatalmas hím elefánt is. Addig nyugodt is volt, amíg a vízilovak közeledni nem kezdtek, majd amikor az egyik víziló az elefánt felségterületére ért, az úgy döntött, drasztikus lépésre szánja el magát.

elefánttámadás

elefánttámadás

elefánttámadás


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!