Egy német pszichológus döntötte meg a gyökvonás világrekordját

Gert Mittring német pszichológus döntötte meg a gyökvonás világrekordját Zürichben: hat perc és 1,4 másodperc alatt számolta ki fejben egy egymillió számjegyű szám 89247. gyökét. Az eredmény: 160 269 883 449. A feladat kiinduló száma egy 156 oldalnyi könyvet töltene meg.”Ez a legnagyobb teljesítmény, amit valaha véghezvittek a fejben gyökvonás területén” – fogalmazott Andreas Steiger, a Zürichi Műegyetem (ETH) docense.

A 46 éves Mittring októberben hasonló feladatot végzett el, akkor még lényegesen hosszabb ideig tartott neki a számolás. A pszichológus újabb világrekordot készül megdönteni: tíz darab 10-12 számjegyű számból a lehető leggyorsabban fog harmadik gyököket vonni.

matekzseni

A Guinness-rekorder és világbajnok fejszámoló matekzseni már könyvet is írt, amelyben lépésről lépésre mutatja meg, hogyan fejlesztheti bárki személyre szabottan számolási képességét és memóriáját. Dr. Gert Mittring célja nem más, mint a matematika bűvkörébe vonni azokat is, akik eddig nem tartották magukat fejszámoló zseninek.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!