Egy egeret vonszolt magával az éhes vadászpók

Egy egeret ejtett zsákmányul egy méretes vadászpók Ausztráliában. A Coppabella városában élő Jason Wormal éppen munkába indult, amikor a szomszédja áthívta, hogy mindenképp nézzen meg nála valamit; a férfi pedig igencsak meglepődött amikor meglátta, ahogy a pók a hűtő oldalán kapaszkodva vonszolja magával áldozatát.

pokFotó: Facebook/Jason Womal

A vadászpókok (Sparassidae) családjába tartozó fajok gyakoriak Ausztráliában. Főként rovarokkal és más gerinctelenekkel táplálkoznak, de olykor gyíkokat is elejtenek. Graham Millage, az Ausztrál Múzeum pókszakértője a most megörökített esetről azt mondta, hogy szokatlan ugyan, de nem példa nélküli, hiszen ő maga például gekkóval, és madárral is látott korábban hasonlót. Viszont most először látott ő is pókot egeret zsákmányolni.

pok-2Fotó: Facebook/Jason Womal

A múzeum egy másik pókszakértője, Helen Smith szerint viszont nem valószínű, hogy a pók végzett az egérrel. Szerinte a rágcsáló már döglött lehetett, amikor a vadászpók rátalált. „Nagyon meglepődnék, ha egy vadászpók megtámadna egy egeret. Ha ez így is lenne, akkor sem tudná elfogni a rágcsálót, mert a mérge nem elég erős ahhoz, hogy gyorsan leterítse” – mondta Helen Smith. „Bármi is legyen az igazság, az mindenesetre biztos, hogy a felvételen látható példánynak elképesztő teherbírása van” – tette hozzá a szakértő.

A pók egyébként még becenevet is kapott, a hírportálok is világ szeret Hermie-ként emlegetik az egeret zsákmányoló vadászpókot.

VIDEÓ:


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!