Duplázzuk meg a kétutas szerver erejét!

Bármely üzleti és ipari környezetben kulcsfontosságú a szerverek teljesítményének maximalizálása. A kétutas szerverek többsége általában csak egy processzorral van konfigurálva és telepítve, pedig számtalan előnnyel járna egy második CPU installálása is.

Ha Ön is processzor-bővítésben gondolkodik, a Szerver.hu webshopjában processzorokat, a rendszerhez hűtőbordát, hűtőventilátorokat és memóriamodulokat is talál. Ha a Szerver.hu csapatát választja, ki sem kell emelnie a szervert a környezetéből, mert a helyszínen vállalják a bővítést, a második CPU beépítését.

Teljesítménynövekedés plusz skálázhatóság

A kétprocesszoros szerverekre jellemző, hogy nagyszámú PCI-sávval, két független gyorsítótárral rendelkeznek és dupla mennyiségű memória telepíthető. Ez pedig nagy hatással van a teljesítményre és megvalósul a skálázhatóság is.

Ennek köszönhetően sokkal eredményesebb lehet a működés a CPU-intenzív munkaterületeken. Ilyenek többek közt az adatbázis-szerverek, a virtualizációs környezetek, valamint a HPC számítási feladatok, sőt még a tudományos szimulációk is. Hogyan jelennek meg az előnyök?

  • Az adatbázis-szerverek esetében több lekérdezés, tranzakció kezelhető ezáltal adott idő alatt. Ez pedig az üzleti alkalmazásoknak óriási segítség.
  • Jobb elosztást, hatékonyabb kezelést és infrastruktúrát jelent a virtuális gépeknél. 

Hatékonyabb munkateher-kezelés, nagyobb kapacitás

A második processzorral egyidejűleg lehet több feladatot is kezelni. A kétutas Scalable Xeon 3rd Gen szervereknél az extra processzor magok és processzor szálak gyorsítják a feldolgozást, javítják a reakciókészséget. Nagyobb adatmennyiséget kell feldolgozni az adattárházban? Esetleg komplex számításokat kell elvégezni? Akkor a bővítés evidens!

Amikor kétutas szerverekről beszélünk, azt érdemes tudni, hogy a PCI Express foglalatok felosztásra kerülnek a két processzor között. Amennyiben csak az egyik van beépítve, lesznek olyan PCI Express slot-ok, amiket nem lehet majd elérni. Többek között GPU gyorsító(k), hálókártyák, RAID vezérlők beillesztéséhez is sokszor szükséges a második CPU.

Ha modern munkaállomásról vagy szerverről beszélünk, a PCI Express slotok a rendszerprocesszorok PCI Express sávjaihoz csatlakoznak. Az eredmény pedig a gyors átvitel és alacsony késleltetés lesz.

Második processzorban a jövő

További szerverbővítési lehetőséget eredményeznek a kétprocesszoros rendszerek. Vagyis az üzleti környezet igényei szerint fejlesztheti azokat. Így sokáig használhatja anélkül, hogy új hardverre kellene váltani.

Teljesítmény, skálázhatóság, jobb munkaterhelés-kezelés, bővebb adatfeldolgozási kapacitás, rugalmasság, jövőbiztos megoldás. Látható, hogy az extra processzorok megannyi előnyt hordoznak magukban. Mindezekkel pedig sokkal hatékonyabban és egyszerűbben el tudjuk érni a vállalati célokat bármely üzleti és ipari környezetben.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!