Danny MacAskill hihetetlen bringás trükkjei elképesztő helyeken

Danny MacAskill az egyik legnépszerűbb bringás, akinek a Youtube-ra feltöltött hihetetlen videóra milliók kíváncsiak. A brit triálos nem mindennapi helyszíneken teker: sem a hegyek, sem az épületek nem jelentenek számára akadályt, sokszor félelmetesen magasságokban mutatja be bámulatos trükkjeit. MacAskill legújabb videójában ismét bebizonyítja, hogy nincs számára akadály. A festői Skye szigetre utazott, ahol Cuillin-hegység gerincén egyensúlyozott.

Elképesztő bringás kalandok

Skye (Isle of Skye) a Hebridák szigetcsoport egyik szigete, a Belső-Hebridák legnagyobb, egyúttal legészakibb tagja Skócia északnyugati partjainál. A Brit-szigettől a délkeleti oldalán húzódó, északi szakaszán alig pár kilométer széles tengerszoros, a Sound of Sleat és egy afelett átfutó közúti híd választja el. Az 1656 km²-es sziget középső részét a Cuillin-középhegység uralja, legmagasabb pontja a Sgurr Alasdair (992 méter). A sziget népessége napjainkban 9200 fő, legnagyobb települése a keleti partvidéken elhelyezkedő Portree (2491 fő).

Elképesztő bringás kalandok

Danny MacAskill korábbi népszerű videója Argentína elhagyatott városában, Epecuén-ben készült. A Buenos Aires-től 600 kilométerre található Epecuén városát 1985-ben teljesen elárasztotta a közeli Epecuén-tó. Az egykor virágzó üdülővárost, ahová évente 200 ezer turista érkezett, több mint tíz méter mély víz öntötte el. Epecuén szinte órák alatt tűnt el. A város 1500 lakójának alig volt ideje összeszedni legszükségesebb holmiját, mivel a város igen rövid időn belül víz alá került. A heves esőzések miatt megáradt tó vize csak 2009-ben kezdett el visszahúzódni a szárazabb időjárás miatt. MacAskill felkereste az elárasztott várost és bringájával bebarangolta az egykor nyüzsgő üdülőváros megmaradt romjait.

Elképesztő bringás kalandok

Elképesztő bringás kalandok


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!