Csomagátvétel a GLS-nél

2020 óta egyre többet rendelünk az internetről és egyre többször fordul elő, hogy a házhoz szállítást választjuk a személyes bolti átvétel helyett. Az egyik legnagyobb futárcég, a GLS több opciót is kínál a csomag átvételére.

Miért jó a GLS?

A futárcégek közül az ő hálózatuk talán a legkiterjedtebb az országban. Míg néhány csomagszállító csak Budapesten vagy egy-egy megyében vállal szállítást, ők mindenhol az országban. Vannak olyan expressz szolgáltatásaik, amelyekkel akár már aznap a célhelyre érhet a csomagunk. Az átlagos szállítási idejük is 1-2 nap.

Szolgáltatásaikat közvetítő cégeken keresztül könnyen meg tudjuk rendelni. A Csomagnet.hu oldalán keresztül például villámgyorsan megrendelhető a szolgáltatás, és általában alacsonyabb áron ajánlják, mint más közvetítő cégek. Az oldalukon könnyen kiválaszthatjuk, hogy melyik futárcég melyik szolgáltatását szeretnénk igénybe venni. Mivel nem csak a GLS-sel dolgoznak, így más cégek szolgáltatásaival is össze tudjuk hasonlítani a GLS tarifáit.

Otthoni átvétel

Ez a legkényelmesebb módja csomagjaink átvételének. Általában kapunk SMS értesítést, hogy melyik nap érkezik a csomag. Az egyik nagy hátránya is ehhez köthető az otthoni átvételnek: általában csak a napot tudjuk, illetve egy 3 órás időintervallumot. Ha esetleg nem vagyunk otthon, időközben valami dolgunk akadt, nem minden csomagnál tudunk változtatni az átvétel helyén, időpontján.

Egy dolgot próbálhatunk meg, ha esetleg a csomag érkezésekor nem lennénk otthon: írunk egy meghatalmazást és a szomszédunkat megkérjük, hogy vegye át a csomagot. Ebben az esetben, ha tudjuk a futár számát, akkor értesítsük.

Átvételi pont

A fenti megoldástól rugalmasabb, ha átvételi pontra kérjük a csomagunkat. Magyarországon talán a GLS csomagpont hálózata a legkiterjedtebb, így ha van a közelünkben, vagy munkából hazafele útba esik, talán egyszerűbb megoldás, mint házhoz rendelni. 

Működését tekintve a csomagpontok egyszerűek. Mikor megérkezik oda a csomagunk, értesítést kapunk telefonon vagy e-mailben, és onnantól kezdve a csomagpont nyitvatartási idejében bármikor átvehetjük csomagunkat. Egy dologra érdemes odafigyelni: az értesítőben szerepelni fog, hogy hány napunk van átvenni a csomagot. A csomagpontokról az ott maradt csomagokat visszaszállítják, ezért figyeljünk oda az időpontra.

Csomagponton történő átvételnél van néhány apróság, amit nézzünk meg, mielőtt átvennénk a csomagunkat. Ilyen például a hely nyitvatartása. Sok esetben ezek a helyek üzletek, így nézzük meg a nyitvatartásukat, nehogy zárás után érjünk oda. A másik a fizetés kérdése, ha utánvéttel kértük a csomagot. A legtöbb helyen lehet bankkártyával fizetni a csomagért, de még mindig számos helyen tudunk csak készpénzzel fizetni.

Csomagunkat ma már gyakorlatilag bárhol átvehetjük, kezdve a rugalmasabb átvevőpontoktól egészen a kényelem csúcsáig, az otthoni átvételig.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!