Beutazza a világot a ritka genetikai rendellenességben szenvedő férfi, hogy sorstársain segítsen

Jono Lancaster egy brit férfi, aki egy ritka genetikai rendellenességben, Treacher-Collins szindrómában szenved. Minden ötvenezredik ember születik ezzel a betegséggel, melynek következtében a koponyájuk, arc- és állcsontjuk nem fejlődik rendesen. A 30 éves Jono Lancaster valódi hős a Treacher-Collins szindrómások között. A férfi célja, hogy segítsen a sorstársain és elmondja nekik hogyan élhetnek teljes életet. Jono sokat tesz azért, hogy a legfiatalabb Treacher-Collins szindrómások is jobban érezzék magukat egy olyan világban, ahol sokan torzszülöttekként néznek rájuk.

jono-6

Jono novemberben egészen az ausztráliai Adelaideig utazott, hogy találkozzon a két éves Zackary-vel, miután a kisfiú anyja felvette vele a kapcsolatot az interneten. „Jono, számunkra igazi híresség, nagyon inspiráló személyiség” – nyilatkozta Zackary édesanyja. „Nagyon boldoggá tett minket azzal, hogy eljött Zack-hez, akinek nagyon fontos, hogy hozzá hasonló emberekkel találkozzon”- tette hozzá.

Jono Lancaster

Jono Lancaster

Jono nemcsak Zackaryt látogatta meg, hanem egész Ausztráliát beutazta, hogy a Treacher-Collins szindrómában szenvedő gyermekekkel találkozzon. „Én is örültem volna, ha fiatalabb koromban találkozhattam volna valakivel, aki olyan, mint én. Valakivel, akinek van párja, munkája, aki elmondja, hogy a betegségünk ellenére is elérhetjük amit szeretnénk.” – nyilatkozta Jono.

Jono Lancaster

Jono Lancaster

Jono Lancaster

Jono Lancaster

Jono Lancaster
Jono és barátnője, Laura


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!