Bemutatták a fehér tigriskölyköket a győri állatkertben

Már a kifutón is megnézhetik a látogatók a két hónapja született négy – három nőstény és egy hím – fehér bengáli tigriskölyköt a győri Xantus János Állatkertben. Az állatokat pénteken eresztették össze apjukkal, Raullal, aki először megszeppenve szemlélte a csíkos kölyköket, de gyorsan elfogadta, hogy ezután meg kell osztania velük lakhelyét.

Fehér kistigrisek
MTI fotó: Krizsán Csaba

A győri állatkertbe 2012-ben érkezett Raul, az édesapa, tavaly januárban Jázmin, az édesanya. Jázmin idén januárban három kölyöknek adott életet, ám tapasztalatlansága miatt nem tudta őket gondozni. Egy kölyök akkor elpusztult, a másik kettőt az állatkert egyik gondozója vette magához és otthon nevelte őket egy ideig. A több mint féléves kölykök azóta egy külföldi állatkertben leltek új otthonra. Jázmin rosszul viselte az egyedüllétet, ezért az első ellés után nem sokkal ismét összeeresztették Raullal. Jázmin a második szülés után már “kitűnő anyának bizonyult”, a kölykök hathetesen mintegy másfél kilogrammot nyomnak és napról napra erősödnek.

Fehér kistigrisek
MTI fotó: Krizsán Csaba

A fehér tigris (Panthera tigris) a bengáli tigrisnek egy színváltozata, természetben ritkán fordul elő. Jellemzően egész testüket krémes fehér szőrzet borítja, a csíkok szürkésfeketék vagy csokoládébarnák. Szemük színe világoskék, orruk rózsaszín.

Fehér kistigrisek
MTI fotó: Krizsán Csaba


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!