Bazsalikomlevelek segítségével távolítottak el egy 3 centis lárvát egy perui fiú szeméből

Mindenféle sebészeti eszköz nélkül, bazsalikomlevelek segítségével távolítottak el egy három centis lárvát egy limai kórház orvosai egy perui kamasz fiú szeméből. “Magunk is megdöbbentünk, annyira hihetetlen volt, hogy műtét nélkül sikerült a lárvát eltávolítani” – mondta Carolina Marchena, a fiút kezelő orvoscsoport tagja.

A 16 éves vidéki fiú lakóhelyéről, a közép-perui Pozuzo kisvárosból a fővárosi gyermekegészségügyi intézetbe került, mert megduzzadt a bal szemhéja – közölte szerdán az egészségügy-minisztérium. Szülővárosának orvosai, akik gyógyszerekkel kezelték eredménytelenül, kezdetben egyszerű gyulladásra gyanakodtak. A limai szakorvosok fedezték fel a három centiméter hosszú szúnyoglárvát, amely körülbelül egy hónapja indult növekedésnek a fiú szemében.

larva

Az orvosok bazsalikomleveleket raktak a fiú szemgolyója köré. A lárva falánkságában beleesett a csapdába, kibújva a fiú szeméből az orvosok csipesz segítségével könnyen eltávolíthatták. Az orvosok szerint a különös jelenséget a trópusi övezetekben élő, emberbagócs (Dermatobia hominis) nevű élősködő csípése okozhatta.

VIDEÓ:


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!