Az ezoterikus könyvek legjobbjai

Mit értünk ezotéria alatt?

Az ezoterika, vagy ezotéria szó fogalma az elmúlt évszázadok alatt kisebb változáson ment keresztül, ezért érdemes először megismerkednünk eredeti jelentésével. Görög értelmezésben azokat a tanokat nevezték ezoterikusnak, akik csak egy csoport beavatottjai számára voltak ismertek. Napjainkra egy igazán tágan értelmezhető teóriára nőtte ki magát. Tulajdonképpen olyan irányzatok sorolhatók az ezotéria fogalomkörébe, amelyek korunk tudományos világképébe nem illeszkednek. Azok a területek, amiknek tagjai titkos személyek és az átlagember számára nehezen hozzáférhető.

Kinek ajánljuk az ezoterikus könyveket?

Azon olvasók számára lehetnek izgalmasok az ezoterikus könyvek, akik tudnak hinni, illetve nyitottak másfajta gondolatokra is, mint a világ megfogalmazott és társadalmilag is elfogadott törvényei. Az emberek akár új utat is találhatnak a segítségükkel, és bevonzhat olyan dolgokat az életébe, amikre nem is gondolt korábban.

TOP 3 ezoterikus könyv

Összeállítottuk saját ezoterikus könyvekből álló TOP 3-as sikerlistánkat. Az egyik dobogós könyv a „Válj természetfelettivé!!. Szerzője Dr. Joe Dispenza orvos, tudós és modern misztikus. Az ő fő mondanivalója, hogy merjünk kilépni a komfortzónánkból a kitűzött céljaink elérése érdekében. Legfőbb célkitűzések között szerepel általában a jó párkapcsolat, egészségi állapot vagy az életcél kérdése. Megmutatja, hogyan tudjuk lépésről lépésre elérni lehetőségeink maximumát, miközben a megszokott tempóban éljük életünket.

 

Toplistánk második könyve: „A mennyország létezik – Egy idegsebész tapasztalatai a túlvilágról”. Eben Alexander, aki nem mellesleg orvos, eleinte nem hitt a túlvilág létezésében, amíg ő maga nem került halálközeli állapotba. Eleinte úgy vélte, hogy ez az élmény a trauma által megviselt idegpályának terméke. Egy 7 napos kóma azonban mindent megváltoztatott. Az idegsebész, állítása szerint, ebben a pár napban megjárta és megismerte a túlvilágot. Az olvasmányban az általa átélt történetről olvashatunk.

Szintén dobogós helyet ért el az „Álmodj bátran!” című ezoterikus könyv. A kötetben az álmok eredetéről és annak megváltoztatásáról olvashatunk. A szerző szemlélete szerint az álom nem az alvás eredménye, inkább mondható egy nyitott szemmel való álmodásnak. Olyan tanításokat ír le Dr. Alberto Villoldo, amelyekből kiderül, hogyan lehet valóságot létrehozni a teremtés láthatatlan mátrixából. Azaz megmutatja, hogyan álmodhatunk magunknak egy békés, jómódú egészséges életet.

Összegzés

Az ezotéria témakörébe tartozó könyvek kategóriájába olyan regények, leírások tartoznak, melyek spirituális, ezoterikus tanításokat, mondanivalókat fogalmaznak meg. Mélyebbre ásva találkozhatunk a lét, lélek, önismeret, szerelem kérdéskörén túl ma már a reformtáplálkozással is. Lelkileg támogatók tudnak lenni ezek a szerzemények, ezért azon olvasóknak, akik keresik önmagukat ebben a hatalmas világban, nagy segítséget nyújthat.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!