Autókat olvaszt a londoni felhőkarcoló

A 37 emeletes Walkie Talkie néven ismert felhőkarcoló ívelt ablakairól tükröződő napfény akár a 92,6 Celsius fokot is eléri – a közeli étterem és más üzletek fából készült bejáratát vagy épp szőnyegét gyújtotta meg, de egy Jaguar XJ is áldozatul esett a különös designvilágot képviselő épület konstrukciójának.

'Walkie Scorchie': London skyscraper

1

A 200 millió fontból (70 milliárd forintból) megépített felhőkarcoló ablakai pont az egyik közeli utcára fókuszálják a nap sugarait. Martin Lindsay esetéből sokan fognak tanulni, ő ugyanis éppen a fent említett helyen hagyta Jaguarját és mikor két óra múlva visszatért megdöbbenve látta, hogy a “Walkie -Talkie” néven becézett épület megolvasztotta autója több részét is.

'Walkie Scorchie': London skyscraper

A tulajdonos épp az autójához sétált mikor meglátta, hogy egy fotós közelről fényképezi azt, és megkérdezte: “Mi történik itt?”. Erre a fotós rávilágított témája tárgyára. Mr.Lindsay nem volt túl boldog, hogy így kerül be a hírekbe.

Martin természetesen megkereste a kellemetlen eseményért felelős épület tulajdonosait, akik elmondták, hogy tudnak a problémáról és vizsgálat alatt van az ügy. Az autóban keletkezett 946 fontos (334 ezer forintos) kárt pedig szó nélkül megtérítették. Amíg el nem hárítják a problémát, London városának vezetése felfüggesztette annak a három parkolóhelynek a használatát, ahová visszatükröződik a napfény.

1

3

A közeli étterem és üzletek fából készült bejárata


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!