Afrikai gyerekek reakciója, amikor először isznak tiszta vizet

Afrikában sok millióan kelnek útra minden hajnalban, hogy 10-15 kilométeres távolságokból vizet vigyenek családjuknak. Több országnak van tiszta vize, azonban a kormányzat képtelen arra, hogy megfelelő módon eljuttassa nap mint nap az éltető vizet minden emberhez.

3

2

55

1

A Word Vision szervezet célkitűzése, hogy tiszta és iható vízhez juttatja az Afrikában élő gyerekeket. Word Vision egyik kezdeményezésében, a Zambia projekt keretein belül 40.000 zambiai gyermek kaphat friss, tiszta ivóvizet. Rendkívül örömteli reakciót váltott ki egy zambiai faluban, amikor először szállítottak ivóvizet az ott lakóknak. Ezeknek a gyerekeknek a világ legnagyobb kincsét az iható víz jelenti, hiszen azzal egyenlő, hogy többé nem betegszenek meg.

6

A vizek tisztasága és a higiéniai állapotok következtében Zambiában naponta több mint 1600 gyerek lesz beteg, súlyosabb esetekben pedig nem is élik túl. Nagyobb számban betegednek meg a víz hiánya vagy tisztasági állapotának következtében, mint ahányan a HIV vírus vagy a malária miatt.

Forrás: Bioságok

Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!