A világ legkövérebb macskái

Sokuk fotója ismerős lehet, hiszen vicces képként már bejárták a világot. Pedig az elhízás inkább veszélyezteti a cicák egészségét.

Közel 12 kilót nyom Riley, a Maine Coon macska.  A két éves cicust a fotózáshoz kézben tartani sem volt könnyű,  bár termete ellenére nagyon nyugodt természetű, kedves állat, viszont nehéz – mondta a cicus gazdája.

1

Tubcat a cica neve, akinek a fotóit mindenki csalásnak minősítette az Interneten, pedig ez a valóság. Az elhízott cicust imádja gazdája, de nagy fizikai terhelésnek nem lehet kitenni. Súlya miatt nehezebben kap levegőt is.

2

Hógolyó története bejárta a világot, amikor 2001-ben megjelent az Interneten, hogy egy kanadai elhagyatott atomkutató központ épületében hatalmas mutáns macskára bukkantak. A 36 kilós macskáról később kiderült, hogy gazdája csak lányait akarta megtréfálni, és Photoshop segítségével növelte meg a cicus méreteit. A kép azóta is terjed a neten.

3

Kailee, az 5 éves Minessotai macska súlya több, mint 18 kilogramm. Nagyjából ennyit nyom egy négyéves gyerek is. Súlya miatt félévente ellenőrzi az állatorvos a vörös cica vércukorszintjét és koleszterinjét. Szerencsére eddig mindent rendben találtak. Ennek ellenére jó volna kicsit fogyasztani a cicát, mert súlya miatt néhány lépés után kifárad, sőt a tisztálkodás is gondot okoz, mert nem éri el minden testrészét.

4

Egy vasútállomás vécésnénije fogadta örökbe  a 6 hetes kiscicát. Az utasok annyira megszerették a szőrmókot, hogy mindenki finomságokkal traktálta. Picike így sajnos halálra ette magát.

5

Xu Jirong, a 9 éves és 15 kilós macska imádja a kínai kaját. Derékbősége 77 centi (ennyi kb. egy 40-42-es méretű nőé is).  Naponta egy tál csirkeszívet, egy kevés sertéshúst, egy szelet kenyeret, és egy fél tál rizst eszik. Xu – mint látszik – szereti a husit, de nem kedveli a halat.

6

Katy, egy 5 éves macska Asbest orosz városából, az Ural hegyekből. Tamara Yapugova tulajdonos szerint a 23 kilós macska reggel-este megeszik 20 deka halat vagy húst, a vitamain adagját, napközben pedig szeret tejfölt nyalakodni. A macsek egy perc  alatt eszik meg egy hot dogot.

7

Írország kedvenc macskája Verismo Leonetti Reserve Red, vagy röviden Leo Frieda. Guiness rekordok könyve szerint Leo a világ leghosszabb macskája – a feje búbjától a farka végéig 1,2 méter a hossza, a súlya pedig 16 kg. Gazdái szerint főzéskor különösen kell figyelni a macskára, mert ha izgalmas dolgot érez, a  mancsaival simán felér a pultra.

8

A kanadai Pimasz nevű muchkin macska 1999-ben már 15,9 kiló volt, pedig szinte egész életében diétás tápot kapott. Az állatorvosok nem találták az okot, hogy miért hízott el ennyire. 2001-ben már 18 kilós cicaként komoly fogyókúrára fogták. Mintegy 4 kilót leadott már, amikor meghalt. Nem evett sokat, nem nassolt. A csirke és a tonhal volt a kedvence.

9

Angliában egyre komolyabban veszik, hogy a kövér cica könnyen beteg lesz.  A 6 éves Mischief macska már nem fért be a cicaajtón amikor gazdái fogyókúrára fogták. 9 hónap alatt  10,5-ről fogyott 5 kilósra.

10


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!