A Hertha nevet kapta a berlini állatkert jegesmedvebocsa

A Hertha nevet kapta a berlini állatkert jegesmedvebocsa, miután német főváros leghíresebb sportegyesülete, a Hertha BSC nyerte el a négyhónapos nőstény medvebocs hivatalos keresztszülői tisztségét – jelentette be az intézmény. A Tierpark Berlin tájékoztatása szerint a névadó pályázatra 5300-nál is több javaslat érkezett, a keresztszülői tisztségért pedig több mint tízen indultak.

Forrás: Tierpark Berlin

Az állatkertnek természetesen hasznos a nagy népszerűség, amelyet a Hertha BSC élvez és segít ráirányítani a figyelmet a szabadon élő jegesmedvék nehéz helyzetére. A klímaváltozás, az olajkitermelés, a katonai támaszpontok és a turizmus mind-mind veszélyezteti a faj természetes élőhelyét, a sarkvidéket.

“Fel akarjuk hívni a figyelmet arra, hogy ez így nem mehet tovább” – mondta Florian Sicks, az állatkert medvékért felelős kurátora.

Forrás: Tierpark Berlin 

Hertha tavaly december elején született, anyjával, a 9 éves Tonjával él a Berlin keleti részén lévő állatkertben. Többnyire a barlangszerű istállójában időzik, de március közepe óta naponta több órát is a kifutóban tartózkodik, sokat rohangál, játszik az anyjával, mászik a sziklákon és már a kifutó tavába is bemerészkedik. Több mint a duplájára nőtt a látogatók száma az állatkertben, amióta március 16-án bemutatták a közönségnek.

Polar bear cub shows off ball control as her name is revealed

THEY GROW UP SO FAST: Adorable four-month-old polar bear cub shows off her ball control as Berlin zoo reveals that she is named Hertha, after the German capital’s top soccer club. https://abcn.ws/2Ucjjej

Közzétette: ABC News – 2019. április 2., kedd

 

A kis jegesmedve egészséges, jól fejlődik, és négyhónaposan már “túl van a nehezén” – mondta Florian Sicks, rámutatva, hogy a bocsok halálozási aránya igen magas, mivel nagyon fejletlenül jönnek a világra. Újszülöttként akkorák, mint egy tengerimalac, vakok és süketek.

A berlini állatkert legutóbbi jegesmedvebocsa négy hónaposan pusztult el 2017-ben. Halála nagyon váratlanul érte gondozóit, pontosan nem derült ki, hogy mi okozta, annyit állapítottak meg, hogy a mája volt beteg. Tonjának 2017 decemberében is született két kölyke, az egyik születése után azonnal elpusztult és a másik is csak pár hétig élt.

Kleine Eisbärin zeigt ihr Schwimmtalent im Tierpark Berlin

Unsere kleine Eisbärin ist ein wahres Schwimmtalent. Im Wasser fühlte sich Tonjas Nachwuchs auf Anhieb pudelwohl. Eisbären nutzen ihre breiten Tatzen mit Schwimmhäuten zwischen den Zehen übrigens wie Paddel und sind dadurch echte Dauerschwimmer.

Für euch noch ein kleiner Tipp: Ihr könnt Tonja und ihre Kleine täglich ab 9 Uhr im Tierpark besuchen. Die beiden haben aber jederzeit die Möglichkeit, sich in die Wurfhöhle zurückzuziehen. Gute Chancen, sie zu sehen, habt ihr vor allem am Vormittag.

Közzétette: Tierpark Berlin – 2019. március 18., hétfő


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!