A gondozóknak köszönhetően menekültek meg a tűzvésztől egy ausztrál állatkert lakói

Az ott dolgozók személyes bátorságának köszönhetően menekült meg egy ausztráliai állatkert a környékén pusztító tűzvésztől – számolt be a történetről a BBC. Új-Dél-Wales állam azon a részén, ahol a Mogo Állatkert is található, evakuálást rendeltek el a hatóságok a bozóttűz terjedése miatt. A park személyzete azonban úgy döntött, hogy nem hagyják magukra az állatokat, hanem kitartanak és megpróbálják megmenteni őket.

Forrás:Chad Staples

Az állatkertben különösen sok főemlős, valamint számos zebra, zsiráf és orrszarvú él. A legtöbb példányt a park területén sikerült biztonságba helyezniük, de a majmok, a vörös pandák és egy tigris is az igazgatónál talált menedéket, aki saját házába fogadta be őket. Chad Staples, az állatkert igazgatója “apokaliptikus” állapotokról számolt be, mint mondta, úgy érezte magát, mintha az Armageddon érkezett volna el.

Forrás: Chad Staples

Az állatkert felkészült a tűzvészre, a gondozók pontos terv szerint menekítették az állatokat. Minden éghetőt eltávolítottak a közelükből. A nagyobb testű állatokat, az oroszlánokat, orangutánokat biztonságos éjszakai szállásaikra költöztették be, hogy védjék őket a tűztől és megőrizzék nyugalmukat, a kisebb állatok elhelyezéséhez azonban más helyet kellett keresniük, és végül Staples a saját házába fogadta be őket.

A zsiráfok és a zebrák maradhattak a saját kifutójukban, mivel az elég nagy volt ahhoz, hogy ne érjék el őket a lángok. A park stábjának sikerült megmentenie mind a 200 állatot. Az állatkert munkatársai több százezer liternyi vizet tartalékoltak és helyeztek el kisebb tartályokban járműveken, amelyekkel körbejárva oltani tudták a tűzfoltokat. Egész éjjel dolgoztak a mentésen, mint az igazgató hangsúlyozta: hősies erőfeszítéseik nélkül elpusztult volna az állatkert.

Mogo Zoo Saved By Heroic Staff

Heroic zookeepers have saved hundreds of animals at Mogo Wildlife Park after it was surrounded by a ring of bushfires.

More on this story: http://7sunrise.link/SYIDRO

Közzétette: Sunrise – 2019. december 31., kedd

 

Miközben az állatkert megmenekült, maga a település, Mogo súlyos károkat szenvedett, több tucatnyi ház odaveszett a tűzben. Az elmúlt néhány hónapban Ausztrália-szerte mintegy 5 millió hektárnyi földterület égett le, 16 ember meghalt és több mint ezer ház lett a lángok martaléka.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!