A cápák védelméért kampányol a súlyos cápatámadás túlélője

A cápák védelméért kampányol a dél-kaliforniai Maria Korcsmaros, akit fél éve úszóedzés közben ért súlyos cápatámadás Newport Beach közelében. A 52 éves, háromgyermekes aerobik- és fitnesztréner egy hosszútávú triatlonversenyre edzett májusban, amikor feltehetően egy fehér cápa támadt rá, és testének jobb oldalán súlyos sebeket ejtett a harapásával: jobb karja, bordái, tüdeje és medencéje is megsérült.

capa-2Fotó: Wikipedia/Sharkdiver.com

capatamadasMaria Korcsmaros úszóruháját vizsgálják a támadás után

Fél évvel a súlyos baleset után Korcsmaros plakátokat osztogat és arra kéri az embereket, hogy írják alá a petíciót, amely nagyobb védelmet garantálna a cápáknak – számolt be róla egy Orange megyei újság. Korcsmaros szerint kegyetlenség, hogy uszonyuk megszerzése miatt vadásznak a cápákra. “Azért, mert egy cápa megharapott, nem gondolom, hogy egy cápának el kellene pusztulnia a cápauszony leves miatt” – jelentette ki.

capa-3Fotó: Wikipedia/Fallows C, Gallagher AJ, Hammerschlag N

A versenyző azonban a támadás óta még nem érzi magát teljes biztonságban a nyílt vízben. Októberben egy San Diego partjainál rendezett triatlonviadalon vett részt, ahol a “túlélők” – elsősorban gyógyult rákbetegek – csoportjában úszott.

Mint elmesélte: sokan voltak körülötte, ez csökkentette félelmét. Korcsmaros elmondta, szeretne minél többet megtudni a cápákról, és arról, hogyan lehetne biztonságban, ha visszatér a nyílt vízi úszáshoz. Hozzátette: 16 éves fia arra készül, hogy egyszer cápák között búvárkodjon

capaFotó: Wikipedia/Alban

MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!