9 nappal az olaszországi földrengés után élve mentettek ki egy kutyát a romok alól

Kilenc nappal a hatalmas pusztítást végző olaszországi földrengés után az egyik mentőcsapat tagjai élve mentettek ki a romok alól egy kutyát. A Romeo névre hallgató golden retrievert ijedten, de csodával határos módon szinte teljesen sértetlenül került elő az összedőlt ház alól. A kimentett kutya kissé zavart volt, de miután szaladgált egy kicsit, megnyugodott és boldogan köszöntötte gazdáit.

Olaszországi földrengés

Olaszországi földrengés

Olaszországi földrengés

Romeo gazdái nem adták fel a reményt, hogy életben megtalálhatják kedvencüket, ezért amikor visszamentek egykori házuk romjaihoz, szólongatni kezdték kutyájukat. A romok alá szorult kutya hangos ugatással válaszolt, ezután a tűzoltók gyorsan elkezdték elbontani a törmeléket és kiszabadították az állatot.

Olaszországi földrengés

Olaszországi földrengés

Az amerikai földtani intézet mérése szerint az Olaszországot augusztus 24-én, hajnali 3.38-kor megrázó földrengés 6,2-es erősségű volt. Egy órával később, hajnali fél öt után nem sokkal egy újabb, 5,4-es rengés Norcia és Castellucci városát érintette. Ezt követően is még számos utórezgést észleltek, a legerősebb 4,8-as erősségű volt. A földrengés az olasz fővárostól több mint 150 kilométerre levő térséget érintette, Lazio tartomány észak-keleti határán, az Appenninekben, de megérezték az Adria-parti Riminitől egészen Nápolyig. A hatalmas pusztítást végző rengés csaknem 300 halálos áldozatot követelt.

VIDEÓ:


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!