5 érdekesség Indonéziáról

Indonézia meseszép tengerpartokkal, sűrű trópusi erdőkkel, egzotikus állat- és növényfajok sokaságával várja látogatóit. Tudjon meg öt érdekességet a világ egyik legnépesebb országáról!

1. Indonéziát több mint 18 ezer sziget alkotja, melyek mintegy 4500 kilométer hosszan nyúlnak el az Egyenlítő mentén, afféle „hidat” képezve Ázsia és Ausztrália között.

Indonézia

2. Indonézia rendkívül változatos élőhelyek szempontjából: míg egyes szigeteken trópusi erdők kúsznak fel a hegyoldalakra, máshol jóval szárazabb a klíma, és a növényzet erejéből csak kiégett szavannára telik. Az élőhelyek sokszínűsége gazdag és változatos élővilággal párosul.

Indonézia

3. Az ország partvidéke is lenyűgözően változatos: a korallzátonyok alkotta csendes vizű atolloktól a gigantikus hullámok által ostromolt sziklafalakig szinte minden parttípus megtalálható itt.

Indonézia

4. Új-Guinea Indonéziához tartozó nyugati részén olyan magasra nyúlnak a hegyek (4500 m fölé), hogy állandó hósapka fehérlik rajtuk, a hóhatár alatt pedig fátlan, füves tundra húzódik.

Indonézia

5. Indonézia középső része egy vad vulkáni világ, monszunesőkkel és egész éves forrósággal. Az evolúció itt szabadjára engedhette a fantáziáját, így Komodó és társai a Föld legmesebelibb, sárkányok által uralt szigetei.

Indonézia

Ismerje meg Indonézia legszebb vidékeit és csodálatos élővilágát a NatGeo Wild új sorozatából. A Vad Indonézia sorozat részeit április 12-től, vasárnaponként 18 órakor láthatjuk. További információ itt: natgeotv

Forrás: NatGeo Wild


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!