40 millióért napsütést hoznak az esküvőre

Az Oliver’s Travel nevű cég új, szolgáltatást indított, melyet egyelőre Franciaországban vehetnek igénybe a házasodni vágyók, de ha sikeres lesz, Anglia és Olaszország felé terjeszkednének. A szolgáltatás lényege, hogy vegyi anyagokat juttatnak a légtérbe, melyek mesterséges jégmagot alkotva meggátolják, hogy komolyabb jégverés alakuljon ki. A technika nem új keletű, a szolgáltatás viszont az.

5

Az Oliver’s Travel nem dolgozik olcsón, 100 ezer angol fontot, azaz mintegy negyvenegymillió forintot kérnek a napsütötte szeánszért cserébe. Szép időt egyelőre Franciaországban, a repülőterektől legalább 50 kilométeres távolságban képesek varázsolni az ígéretek szerint, a fent említett borsos áron. A leírás szerint a cég nem rakétákkal, hanem berepüléssel és helyi szórással dolgozik, azaz a repülőgépek a felhőbe szállva engedik ki az ezüst-jodidot.

3

Mindezt a felhő-vetés technikával érik el, ami röviden annyit jelent, hogy felhőkbe ezüst-jodid részecskéket, szárazjeget és különféle anyagokat szórnak egy repülőről, ami szabályozza az esőcseppek kialakulását. Az esküvő előtt 1 héttel már kezelik a légteret, tehát a szombati esküvőt veszélyeztető esőfelhőket már napokkal korábban “kifacsarják”, avagy esőzésre bírnak.

2

1

Ha esélyes az eső az esküvő napján és mindenképp napsütéses fotókat szeretne a pár, akkor bizonyára a vastagabb pénztálcával rendelkezőknek megéri, persze azt is érdemes figyelembe venni, hogy ennyi pénzért egy kisebb násznépet elutaztathatunk valamilyen napfényes helyre.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!