15 év után először raktak tojást az andoki flamingók egy angliai rezervátumban

Tizenöt év után először raktak tojást az andoki flamingók egy délnyugat-angliai természetvédelmi területen. A vadmadarak és a lápok megőrzését célul kitűző alapítványt, a The Wildfowl & Wetlands Trust azt közölte, hogy hat igen ritka egzotikus madár összesen kilenc tojást rakott, ám azok mind meddők voltak. A Gloucestershire-ben lévő természetvédelmi területen élő madarak fészkében ezért közeli rokonuk, a chilei flamingó tojásait tették be kiköltésre a szakemberek.

Forrás: WWT

A rezervátum menedzsere, Mark Roberts hangsúlyozta, hogy „az andoki flamingók igen gondoskodó szülői hangulatban vannak, ezért kaptak chilei flamingócsirkéket felnevelésre. Ez nagy motiváció számukra és gazdagítja a madarakat” – tette hozzá.

Forrás: WWT

Az andoki flamingók a rezervátum legöregebb állatai, valamikor az 1960-as évek elején érkeztek a térségbe. Mivel igen hosszú életűek, fogságban akár 50 évet is élnek, idős korban is szaporodnak. A Chilében, Északnyugat-Argentínában, Nyugat-Bolíviában és Dél-Peruban őshonos veszélyeztetett fajként számon tartott madár általában csak egy tojást rak, és mintegy 30 napon át kotlik rajta.

Cute flamingos!

We love these cute flamingo surrogate mums 💕

Közzétette: BBC Breakfast – 2018. augusztus 10., péntek


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!