10 tapéta, amely tutira feldobja az otthonod

Sokszor egy különleges mintájú tapéta adhat karaktert egy-egy helyiségnek. Nem kell félni a tapétától, mert kiváló eszköz arra, hogy különlegessé tegye otthonunkat. Összegyűjtöttünk 10 tapétát, amellyel igazán izgalmas tereket alkothatunk. 

1. Barokk csoda

Manapság reneszánszát éli a letűnt korok lakberendezésének visszaidézése. Persze némi csavarral. Nem árt a tudatos színválasztás és a játék a színekkel és a formákkal. Erre fantasztikus lehetőséget ad a barokk indás mintával rendelkező selyemtapéta. Előkelő elegancia. 

2. A divatos dzsungelminta

Most nagy divat a dzsungelminta, amely mély színeivel feltűnővé varázsolja a falat, mozgalmassága pedig élettel tölti meg azt. Használjuk bátran, hiszen ez a tapéta bármilyen helyiséget vidámabbá varázsol. Érdemes hozzá arany kiegészítőket használni a legújabb trendek szerint.

3. A természetközeli skandináv

Az egyszerű, falevélmintás minimal természetközeliség mindig befutó. Halvány, sápadt színekkel. Mellé bármilyen, színben harmonizáló kiegészítőt használhatunk. Az apró levélminta romantikus country és trendi skandináv hatás lenyűgöző keveréke lehet. 

4. Trendi geometrikus minta

A másik skandináv trend a geometrikus mintázat. Főfalnak is megfelelő, de az egész helyiséget is kitapétázhatjuk. Legyen jó élénk, majd a textilekkel tompítjuk az összhatást. Persze csak ha szeretnénk. A geometrikus mintás tapéta mellé világos fapadlóra, fehér kiegészítőkre lesz szükségünk, hogy egyensúlyba kerüljön minden. Szintén skandináv módra.

5. Mély színek és mozgalmas minták

Bármilyen mozgalmas virágmintás, pávamintás, elegáns és mégis sokkoló hatású, mély kék és méregzöld, valamint arany, esetleg bordó vagy sötét korall színekben pompázó tapéta jól mutat egy elegánsan megkomponált közegben. Ez a keleti hatást is magába foglaló tapétatrend nagyon divatosnak számít, és remekül feldobhatja a szobát, ha elég bátrak vagyunk hozzá.

6. A konzervatív báj

Egyszerű, halványszínű, tompa csíkos tapéta, egy kis arany csíkkal vagy épp anélkül. Az angol vidéki stílus Jane Austen romantikus világába repít minket, ha ezt a tapétát választjuk. 

7. Vintage romantika

Válasszunk pasztell virágmintás, romantikus rózsás vagy levendulás tapétát, hozzá kopottas, fehér fabútorokat, és új világba röppenünk.

8. Modern elegancia

A modern stílus az idei trendek szerint mélyebb földszínek és korall irányába mozdult el. Válasszunk hozzá ilyen tapétát és finom textileket.

9. Mintás fotótapéta, igazi vagányoknak

Válasszunk egy hangulatos városképet és egy főfalat, ahol elhelyezzük. Kevés bútor legyen itt, hogy érvényesülni tudjon a kép hangulata. Mintha egy európai város utcáján sétálnánk. 

10. Skandináv gyerektapéta

A skandináv stílus a gyerekszobába is beköltözött. Remekül megmunkált, kézzel rajzolt, aprólékos, egyedi hangulatú mintával teszi egyedivé a legkisebbek birodalmát. Léghajók és álomvilág, mely minden gyermeknek kijár.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!