Videó a tomboló Etnáról

A SzicíliaA Földközi-tenger felé csúszik az Etna. északkeleti részén magasodó EtnaA Földközi-tenger felé csúszik az Etna. napjainkban is igen aktív vulkánEmbereket temetett be a Japán Ontake vulkán hamufelhője. . A Catania és Messina között található tűzhányó területe 1200 km², kerülete a hegyLenyűgöző és egyben félelmetes útvonal vezet fel a Nyugati-Ghátok őrtornyára. lábánál 135 km. Az Etna EurópaLátványos füstkarikákat eregetett a magasba az Etna. legmagasabbTokyo Skytree - a világ második legmagasabb épülete. aktív vulkánja. Jelenlegi magassága 3329 méter, ami állandóan változik a kitörések miatt. A tűzhányó a Földközi-tengerÉtterem az óceánon Zanzibár szigete mellett. vidékének tektonikai szempontból legbonyolultabbElképesztő videón örökítették meg Kína legbonyolultabb közlekedési csomópontját. területén fekszik.

Etna
Fotó: wikipedia.org

A Föld valamennyi vulkánja közül az Etna kitöréseit jegyezték fel a leghosszabb ideje és a legrészletesebben. Működésének körülményei mai napig nem egyértelműek, ezért a vulkanológusok érdeklődésének középpontjában áll.

Etna
Fotó: wikipedia.org

Az elmúlt Top10 síterep, amin még biztosan sosem síelt. napokban szunnyadó vulkán hétfőn este ismét kitört. A kitörések ismét az Új Délkeleti KráterKrátertavak a világ minden tájáról. kúpjában zajlanak. A változó intenzitású, ismétlődő lávatűzijáték mellett lávaHawaii másképp - az izzó láva földje. is folyik. Ez egy korábbi kitörésElképesztő videó az Etna kitöréséről. során felnyílt hasadékból csörgedezik lefelé a Valle del Bove nyugati, meredek oldalában. A földremegés amplitúdó még mindig viszonylag magas, azaz akár napokig elhúzódó vulkáni működésre számíthatunk. Lassan indul a turistaszezon, ezrek érkezhetnek a tűzhányóAkár évekig is eltarthat a Kilauea vulkán kitörése. hoz, ami jelentősen növeli a kockázatot és a veszélyhelyzetet – írja a Tűzhányó blogon Harangi Szabolcs vulkanológus, az MTA-ELTE Vulkanológiai Kutatócsoport vezetője.

Etna
Fotó: wikipedia.org


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!