Via Krupp – kanyargós gyalogút Capri szigetén

OlaszországKék-barlang - gyönyörű tengeri barlang Capri szigetén. egyik népszerű üdülőhelye, CapriKék-barlang - gyönyörű tengeri barlang Capri szigetén. szigete, a Nápolyi-öbölAz elátkozott Gaiola-sziget. déli részén, a Sorrentói-félszigethez közel fekszik. Itt élt és dolgozott Hajnal János, a milánói dóm és a római templomok világhírű festője. Capri kellemes éghajlatának köszönhetően már a rómaiak korában népszerű üdülőhely volt. A szigetNavagio öböl - álomszép tengerpart Zakynthos szigetén. területén két község osztozik: Anacapri, valamint Capri.

Capri

A számos római kori emlék (Villa Jovis, Augustus király kertjei) és a Via Krupp mellett a fő látványosságok a tengerből kiemelkedő Faraglioni-sziklák, valamint a híres Grotta Azzurra vagyis Kék-barlangGouffre Berger - 1000 méter mély barlang Franciaországban. . Capri szigetTenerife - az örök tavasz szigete. ének idegenforgalma 1826-ban kezdődött, amikor híre járt a Kék-barlangKék-barlang - gyönyörű tengeri barlang Capri szigetén. szépségének. Capri gyönyörű természeti látnivalóLanzarote, a Száz vulkán szigete. ja a Grotta Azzurra onnan kaptat a nevét, hogy a víz alatt beszűrődik ide a napfény és kék fény világítja meg a barlangot. Ezt a mélykék színt Capri-kéknek is nevezik.

Capri

Cikkajánló: Kék-barlang – gyönyörű tengeri barlang Capri szigeténCapri

Capri szigete ma világ egyik legdivatosabb nyaralóhelye, a Nápolyba látogató turisták elmaradhatatlan zarándokhelye. A sziget népszerű látványossága, Via Krupp kanyargós útja a San Giacomo középkori kolostort és Augustus kertjeit köti össze a sziget kisebb kikötőjével, a Marina Piccolaval. A német gyáros, Friedrich Alfred Krupp megbízásából építették 1900-1902 között ezt a 100 méteres szintkülönbséget áthidaló, szerpentines gyalogutat. 1976 és 2008 között lezártak a látogatók elől a gyakori sziklaomlások miatt.

Capri
San Giacomo középkori kolostorMont Saint Michel - Franciaország varázslatos zarándokhelye.

Capri
Augustus kertje

Capri

Capri

Capri
Fotó: flickr

Capri

Capri
Fotó: flickr
Capri
Fotó: flickr
Capri
Fotó: flickr
Capri
Fotó: flickr
Capri
Fotó: flickr
Capri
Fotó: capri.com
Capri
Fotó: flickr

Capri


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!