Varázslósüveg-formájú új pókfajt fedeztek fel Indiában

A Harry Potter-filmekBepillantás a híres filmek kulisszái mögé. varázslóiskolájának Teszlek Süvegéhez hasonlít egy újonnan felfedezett pókfaj – írta a BBC hírportálja. Az új fajt Indiában fedezték fel kutatók, akik a 7 milliméteres ízeltlábút Eriovixia gryffindori-nak nevezték el, annyira emlékeztette őket a Roxfort varázslóiskola újoncait az egyes házakba soroló, beszélő-verselő süveghez.

A Roxfort egyik háza a négy közül a Gryffindor, a magyar változatban Griffendél. A regény szerint a süveg első tulajdonosa egy legendás varázsló, Godric Gryffindor volt. A pókfajt a délnyugat-indiai Nyugati-Ghátok hegyláncain fedezték fel – írta a három kutató az Indian Journal of Arachnology című póktani szaklapban.

pok-3Forrás: Javed Ahmed

“Átvizsgáltunk éppen egy területet, amikor a különleges pókra bukkantunk. Megláttuk és úgy döntöttünk, a Teszlek süvegről fogjuk elnevezni” – mesélte a három tudós egyike, a magát Harry Potter-rajongónak valló Javed Ahmed a BBC-nek. Tanulmányukban azt is hangsúlyozták, hogy az új pókTányér méretű pókot fedeztek fel Mexikóban. “mennyire alkalmas arra, hogy a gerinctelenek csodálatos, ám eléggé elhanyagoltDöbbenetesen elhanyagolt kutyákat mentettek meg állatvédők. világára” felhívja az emberekSzívmelengető videó - így reagáltak az emberek, amikor szépnek nevezték őket. figyelmét. A pók száraz levélnek álcázza magát, hogy elrejtőzzön a ragadozók szeme elől.

pokForrás: Javed Ahmed

pok-4Forrás: Javed Ahmed

A felfedezésNagyon fiatal csillagokat fedeztek fel. mellett a regényfolyam szerzője, J. K. Rowling sem mehetett el szó nélkül. “Igen boldog volt. Azt mondta, megtisztelőnek tartja az elnevezést és gratulált nekünk. Rendkívül ritkaNégy és fél milliárd éves meteoritot találtak Hollandiában. , hogy a tudományok egy művelője kedvencRagaszkodó kedvencek, akik legszívesebben kisajátítanák szeretett gazdájukat. regényéből választhat nevet a felfedezett fajnak, ráadásul még az író is gratulál hozzá!” – mondta el Ahmed.

BBC, MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!