Varázslatos fotók az ezerarcú Vietnamról

2013 nyarán egy francia fotós, Réhahn Croquevielle  úgy döntött, hogy elindul felfedezi Vietnamot. Célja az volt, hogy fényképezőgépével lencsevégre kapja az ország különlegesEgy különleges sivatagi növény segítségével részben megfejtették a virágos növények eredetének rejtélyét. tájait. Szerette volna megmutatni a világnak, hogy Vietnam nem csak a háborúról híres5 híressé vált fal. , ennél sokkal több rejtőzik ezen a vidéken. Később egy könyvet is szentelt a kalandnak, a legjobb fényképei jelentek meg benne. Két évvel később Réhahn ismét útra kelt, hogy megörökítse a különleges atmoszférát és a páratlan, egzotikus tájat, amit csak itt lehet megcsodálni, és ezeket a csodálatos képeket készítette.

Vietnam

Vietnam

Vietnam

Vietnam

Vietnam

Vietnam

Vietnam körülbelül 331 688 km²-en terül el, vagyis alig kisebb, mint NémetországMesevilágba kalauzolnak el a fiatal német természetfotós képei. . Domborzatát főként dombok és hegyekIzland színes hegyei. uralják. Sűrű, zöldellő erdőÚj becslések szerint nyolcszor több, hárombillió fa van a Földön, mint eddig gondolták. i az ország 75%-át borítják. Az északi országrészt döntően fennsíkok és a Vörös-folyó deltája, a középsőt hegységek, míg a délit partTahiti - Francia Polinézia gyönyörű szigetvilága. menti alföldek, a Dai Truong Son (központi hegyek) magasan fekvő sík vidékei, és a MekongTöbb mint száz új fajt fedeztek fel egy év alatt a Mekong térségben. -delta jellemzik.

Az ország éghajlata trópusi monszunSzínes festmények bukkannak elő az utcákon, ha elered az eső. , két évszak létezik: a száraz, hűvösebb illetve a májustól októberig tartó forró és esőSzínes festmények bukkannak elő az utcákon, ha elered az eső. s. A levegő páratartalma az év során átlagosan 84%-os. Az éves átlagos csapadékmennyiség 1200 és 3000 mm közötti, de egyes helyeken a 4000 mm-t is eléri, amely főleg nyáron hull le. Az évi középhőmérséklet a síkságokon és a tengerparton északról dél felé nő. A keleti partokon június-november között gyakran tájfunok pusztítanak. Vietnamban változatos az élővilág, beleértve a termesztett növényeket is.

Az ország déli részének természetes növényzete a trópusi esőerdő, a tengerparton pedig mangrovevegetáció, a Mekong deltavidékén mocsarak, mocsárerdők vannak. Északon és a tengerparti hegyvidékek keleti oldalán monszunerdők nőnek. A sík vidéken az erdőket kiirtották, helyükön rizst termesztenek. A vietnami háborúA leghíresebb vietnami lány napjainkban. ban több mint 16 000 km² trópusi esőerdő40 évig élt a dzsungelben egy vietnami férfi a fiával teljes elszigeteltségben. t égettek fel, illetve pusztítottak el lombtalanító vegyszerekkel. Az ország faunája gazdag, főként főemlősökben, de többségük erősen veszélyeztetett.

Vietnam

Vietnam

Vietnam

Vietnam

Vietnam

Vietnam

Vietnam

Vietnam

Vietnam

Vietnam

Vietnam

Vietnam

Vietnam

Vietnam

Vietnam

Vietnam

Vietnam

Vietnam

Vietnam

További infó:   rehahnphotographer.com  | Facebook  | Instagram


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!