Vadállatos szelfire vágyó turisták miatt sanyargatják Amazónia jellegzetes állatait

A turisták egyre több szelfit készítenek Amazónia85 százalékkal nőtt az erdőirtás Amazónia brazíliai részén. jellegzetes állataival, a nagy érdeklődés miatt kegyetlenül bánnak az állatokkal az utazásszervezők – hívta fel a figyelmet a jelenségre a World Animal Protection állatvédő szervezet. A szervezet jelentésENSZ jelentés - Dánia a világ legboldogabb országa, Magyarország a lista végén szerepel. ében azt írta, 2014 óta 292 százalékkal emelkedett a vadállatos szelfikA legviccesebb fotóalanyok – ilyen amikor az állatok fényképezkednek. száma az Instagramon az egész világon, ezek 40 százalékán az ember “helytelenül viselkedik az állattal”. A jelentés szerint az állatokat foglyul ejtik, gyakran verik is a turistákat kiszolgáló üzletágban dolgozók.

Forrás: World Animal Protection

A színfalak mögött gyakran addig verik a foglyul ejtett vadakat, amíg nem engedelmeskednek, kicsi korukban elszakítják őket az anyjuktól és titokban mocskos, zsúfolt ketrecekben tartják. Rendszeresen csalétekkel etetik őket, ami hosszú távon károsan befolyásolja a viselkedésüket és az életmódjukat”
– írja a szervezet.

Forrás: World Animal Protection

A brazíliai Manaus városA világ legmagasabb épülő felhőkarcolói. ában például 18 utazásszervező cég közölte, hogy amazóniai ajánlataik 94 százaléka tartalmazza az állatokkal fényképezkedést. A szelfik leggyakoribb állati szereplői az amazonasi folyamidelfin, a háromujjú lajhárÍgy társalognak a kis lajhárkölykök. , a kajmánfélék, a zöld anakondaEgészben nyeli le egy anakonda a Discovery riporterét. és a mókusmajom. “Jó okunk van azt hinni, hogy a szelfi céljára használt háromujjú lajhárok fél évnél tovább nem élik túl ezt a bánásmódot” – olvasható a jelentésben.

Forrás: World Animal Protection

Roberto Cabral, az Ibama brazil környezetvédelmi intézet koordinátora az AFP-nek elmondta, hogy szelfi céljára állatokat fogva tartani tilos. Bár a probléma az illegálisIllegális bázisugrás a One World Trade Center tetejéről. állatkereskedelemhez képest “minimális”, arra kérte a turistákat, ne kövessék ezt a divatot.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!