Útra kelt Afrikába az egyetlen jeladós magyar fekete gólya, itt követhető

Elindult Afrikai telelőhelyére Zoltán, a gemenci GPS-jeladós fekete gólyaKirepült az első feketególya-fióka a bekamerázott fészekből. – közölte honlapján a GemencKirepült az első feketególya-fióka a bekamerázott fészekből. Zrt. Az egyetlen magyar jeladós feketeA táncoslábú paradicsommadár tollazatán látható az állatvilág legmélyebb fekete színe. gólyaElpusztult Báró, az ország legismertebb gólyája. vonulási útvonalát 2016 óta rögzítik. A madárA ritka új-zélandi keák ugyanolyan eszesek, mint a főemlősök. eddig minden évben a Közép-Afrikai Köztársaságban telelt, így jó eséllyel ezúttal is oda tart.

Zoltán, a fekete gólya / Fotó: Gemenc Zrt.

Zoltán idén március 21-én tért haza, amikor 13 ezer kilométeres útját követően – amelyet a Közép-Afrikai Köztársaságban levő telelőhelyétől a gemenci erdőHamarosan kiderül, mennyi vadmacska él még a gemenci erdőben. k sűrHatalmas károkat okozhat az űrszemét. űjéig megtett – elfoglalta Baja környéki fészkét.

Jeladója adatai szerint a gólya idén szeptember 12-én kezdte meg hosszú útját Afrikába. Még aznap elérte Újvidéket, 13-án Belgrád alatt tartózkodott, 14-én pedig már Bulgáriában, Plovdiv alatt szárnyalt.

Útját itt követhetik az érdeklődők:


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!