Úszó tűzhangya flották lepték el a katasztrófa sújtotta Texast

Az Amerikára lecsapó HarveyKiderítették, miért volt annyira pusztító a Harvey hurrikán. hurrikánNem tartott még ilyen erős hurrikán Európa felé. szörnyű pusztítást végzett Texas és Louisiana államokban. A viharFöld-méretű vihart figyeltek meg a Neptunuszon. katasztrofális áradásokat idézett elő, a víz elöntötte a negyedik legnépesebb amerikai városVelence rejtett történelme és kevéssé ismert helyei egy csodálatos útifilmen. , HoustonKét centimétert süllyedt Houston a Harvey hurrikán miatt. utcáit is. A Harvey számos házat és kereskedelmi épületet romba döntött, a szél háztetőket tépett le, villanyoszlopokat döntött ki. A hurrikán által elárasztott területeken élő lakosoknak mindezek mellett még az agresszív tűzhangyákkal is meg kell küzdeniük.

Forrás: defense.gov
Forrás: defense.gov

Az Amerikai Egyesült ÁllamokAz Egyesült Államok ismét embert küldene a Holdra. 14 államát diadalmenetben meghódító vörös tűzhangyaForró alumíniummal irtják a tűzhangyákat az Egyesült Államokban. nem kímél sem embert, sem állatot, de még a villanyvezetékeket sem, évente milliárd dolláros károkat okoznak. Mivel nem volt természetes ellenségük, a Dél-Amerikában őshonos hangyák gyorsan elszaporodtak az Egyesült Államokban. Jelenleg egy hektár földön tipikusan 300 hangyacsalád él, mindegyikben negyedmillió hangyaKimenekítik a harcmezőről sérült társaikat egy hangyafaj tagjai. dolgozik.

Amerikában több tucatnyi hangyacsípéses halálesetet tartanak nyilván. A népesség egy százaléka rendkívül érzékeny a fájdalmas csípésére. A fertőzött területeken a statisztikák szerint 3-4 év alatt mindenkit legalább egyszer megcsípnek a hangyák. Ha valaki odakap, a megzavart rovarMegfejtették az amerikai Mono-tó “lúgos legyének” titkát. feromonnal vészjelzést ad le, és mintegy vezényszóra minden hangya csípni kezd. A tűzhangyákSaját testükből építenek mentőcsónakot a tűzhangyák. kiszorítják a közönséges hangyákat, megtámadják a földön fészkelő madarakat és elpusztítják a veteményeket.

A tűzhangyák valódi túlélőkHősként ünneplik a mexikóiak Fridát, a legsikeresebb keresőkutyát. : a saját testükből építenek mentőcsónakot, hogy túléljék az árvizeket és megmentsék a királynőt. Az élő hajó építése rendkívüli összhangban zajlik. Az állatok rágóikkal kapaszkodnak egymásba. Amikor egymásba kapaszkodnak egy levegőbuborékokat zárnak be maguk közé, ez menti meg az alámerült egyedeket a megfulladástól, és egyben növeli a “hangyahajó” felhajtóerejét is. Akár több hónapot is eltölthetnek így, ezáltal újabb és újabb területeken telepedhetnek le. A hangyahajó rendkívül stabil, még külső behatásra sem süllyednek el. A texasi áradás után több helyen is feltűntek ilyen “mentőcsónakok”, melyeket néhol tűzhangyák tízezrei alkotnak.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!