Újabb állatot ölhettek meg a dortmundi állatkertben

Újabb állat pusztult el rejtélyes módon a dortmundi állatkertben, ahol most már feltételezett bűncselekmény-sorozat ügyében nyomoz a helyi rendőrség. Egy fiatal Humboldt-pingvint találtak kimúlva a flamingóSzibériába tévedt néhány flamingó. k számára elkerített területen, két másik pingvinGondozó nevel egy legyengült pingvinfiókát a Szegedi Vadasparkban. pedig eltűnt. A rendőrség megpróbálja kideríteni, hogy történt-e idegenkezűség, és valaki megölte az állatot és ellopta a másik két pingvint, vagy valahogy megszöktek a területükről – mondta Marco Müller rendőrségi szóvivő.

Állatkert
Állatkertben élő Humboldt-pingvinekOlajkatasztrófát szenvedett pingvineknek köt kis ruhákat egy 109 éves ausztrál férfi. (Forrás: Wikipedia)

Állatkert
Humboldt-pingvin (Forrás: Wikipedia)

“A veszteség szíven ütött minket” – hangoztatta Frank Brandstätter, az állatkert igazgatója, hozzátéve, hogy az egyéves madárTöbb mint 80 éve nem járt ilyen ritka dögevő Romániában. az állatkertben született és nevelkedett. November 21-én az állatkert kedvenc, Holly nevű nőstény oroszlánfókáját találták brutális kegyetlenséggel agyonverve a fókaveremben. Mint a boncolás során megállapították, koponyáját bezúzták, három fogát kiverték.

Állatkert
Oroszlánfóka (Forrás: Wikipedia)

Az agyonvert fókával együtt élő másik hat állatot nem bántotta a tettes, aki a kerítésen vágott lyukon át jutott be a fókák lakhelyére. Holly születése óta az állatkertben élt, és a fókaetetések egyik sztárja volt. Augusztusban három törpe selyemmajomA törpe selyemmajom - a legkisebb majomfaj a világon. és két acouchi rágcsáló tűnt el nyomtalanul az állatkertből. Az igazgató közölte, hogy több kutyás biztonsági őrt állítanak szolgálatba az intézmény területén.

Állatkert
Törpe selyemmajomEzüstös selyemmajom született a Szegedi Vadasparkban.

MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!