Törpeelefántok pusztultak el Borneón

Tíz elpusztult borneóElpusztult az egyik utolsó szumátrai orrszarvú Borneón. i törpeelefántra (Elephas maximus borneensis) bukkantak a Malajziához tartozó Sabah államban, Borneó északi részén. A hatóságok szerint nem zárható ki, hogy a veszélyeztetettA kihalás szélén áll a világ legritkább és legkisebb delfinje. fajhoz tartozó egyedeket megmérgezték.

Törpeelefántok pusztultak el Borneón

A vadállományért felelős helyi minisztérium közölte, hogy az állattetemeket a Gunung Rara Forest Reserve nevű természetvédelmi területen fedezték fel, egymás hegyén-hátán. Tájékoztatása szerint a vadőröknek sikerült a közelben befogniuk egy három Több mint tízezer turistát zárt el a hó a külvilágtól a svájci Alpokban. napos borjút, amely elpusztult anyját próbálta életre kelteni.

A borneói törpeelefántVeszélyeztetett borneói törpeelefántokat öltek meg Malajziában. az erdei elefántCsökkentik az elefántok munkaidejét Kambodzsában, miután egy állat elpusztult hőgutában. nál is kisebb termetű, alig 2,5 méterre nő meg felnőtt korára. Könnyen meg lehet különböztetni az ázsiai rokonától: a füle nagy, a farka hosszabb, a feje gömbölyűbb, és nem olyan agresszív, mint indiai társa.

A Természetvédelmi Világalap (WWF) becslése szerint mintegy 1500 példány élhet még a fajból, a zömük Sabahban.

Az állam illetékes minisztere azt mondta, hogy az állatokat valószínűleg megmérgezték, és ha valóban megölték őket, mindent megtesznek, hogy a bűnösöket bíróság elé állítsák.

Törpeelefántok pusztultak el Borneón
Forrás: MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!