Törpeelefántok pusztultak el Borneón

Cimkék: , , , , ,

Tíz elpusztult borneóElpusztult az egyik utolsó szumátrai orrszarvú Borneón. i törpeelefántra (Elephas maximus borneensis) bukkantak a Malajziához tartozó Sabah államban, Borneó északi részén. A hatóságok szerint nem zárható ki, hogy a veszélyeztetett fajEmelkedett a vadon élő óriáspandák száma. hoz tartozó egyedeket megmérgezték.

Törpeelefántok pusztultak el Borneón

A vadállományért felelős helyi minisztérium közölte, hogy az állattetemeket a Gunung Rara Forest Reserve nevű természetvédelmi területen fedezték fel, egymás hegyén-hátán. Tájékoztatása szerint a vadőröknek sikerült a közelben befogniuk egy három hónapos borjút, amely elpusztult anyját próbálta életre kelteni.

A borneói törpeelefántA borneói törpeelefántok. az erdei elefántCsökkentik az elefántok munkaidejét Kambodzsában, miután egy állat elpusztult hőgutában. nál is kisebb termetű, alig 2,5 méterre nő meg felnőtt korára. Könnyen meg lehet különböztetni az ázsiai rokonáIsmeretlen eredetű mérgező anyag kerülhetett a Városligeti tó vizébe. l: a füle nagy, a farka hosszabb, a feje gömbölyűbb, és nem olyan agresszív, mint indiai társa.

A Természetvédelmi Világalap (WWFEmelkedett a vadon élő óriáspandák száma. ) becslése szerint mintegy 1500 példány élhet még a fajból, a zömük Sabahban.

Az állam illetékes minisztere azt mondta, hogy az állatokat valószínűleg megmérgezték, és ha valóban megölték őket, mindent megtesznek, hogy a bűnösöket bíróság elé állítsák.

Törpeelefántok pusztultak el Borneón
Forrás: MTI


Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!Ha tetszett, iratkozz fel hílevelünkre, hogy ne maradj le a friss cikkekről sem!

Látogatók egyéb keresései erre a cikkre:

Mit gondolsz erről a cikkről?
  • Nem tetszik
  • Érdekes
  • Gyönyörű
  • Elképesztő
  • Tetszik
  • Átlagos

Ajánló

Szólj hozzá a cikkhez!