Törpebolygóval ütközhetett össze egykor a Hold

Egy nagytömegű törpebolygóJég jelenlétére utalnak a Ceres törpebolygón észlelt nagy földcsuszamlások. val ütközhetett össze a HoldElárverezik a Neil Armstrong által begyűjtött holdport. a NaprendszerFeltárták a Jupiter keletkezésének titkát. kialakulásának korai időszakában. Ez az esemény okozhatta a Hold kráterekkel szabdalt távoli oldala és a FöldRekordmértékben emelkedett a globális földfelszíni hőmérséklet. felé néző, alacsony fekvésű medencékkel tarkított oldala közötti különbségeket egy nemzetközi kutatócsoport szerint.

A Journal of Geophysical Research: Planets című szaklapban megjelent tanulmányukban a szakemberek úgy vélik: az a legvalószínűbb, hogy egy nagy, mintegy 780 kilométer átmérőjű test ütközött a Hold közelebbi oldalának óránként 22 500 kilométeres sebességgel.

It’s more lopsided than you think.

Közzétette: ScienceAlert – 2019. május 21., kedd

 

Csu Meng-Hua, a Makaói Tudományos és Műszaki Egyetem Űrkutatási Intézetének munkatársa és német, amerikai, francia kollégái a NASACsaknem száz újabb exobolygót fedeztek fel. GRAIL nevű missziójának 2012-ben gyűjtött adatai alapján készített szimulációt. A GRAIL misszió két űrszondát állított ugyanarra a Hold körüli pályára, hogy elkészítsék a Hold gravitációs mezejének nagyfelbontású térképét és megértsék belső szerkezetét.

A tudósok új modellje megmutatta, hogy a becsapódásNagy meglepetést okozott a kutatóknak a legveszélyesebb aszteroida. nyomán hatalmasEgy gigantikus, az oroszlánnál hétszer nagyobb termetű ragadozó fosszíliájára bukkantak. mennyiségű anyag lövellhetett fel, mely aztán visszazuhanhatott a felszínre, ezzel a távoli oldalon az eredeti kérget 5-10 kilométernyi törmelékHatalmas károkat okozhat az űrszemét. alá temette. Így alakult ki a GRAIL által észlelt megnövekedett felszíni réteg a távoli oldalon.

Forrás: NASA/JPL-CaltechAmerikai csillagászok bizonyítékot találhattak a legendák övezte kilencedik bolygó létezéséről.

A tanulmányban bemutatott elmélet szerint nem valószínű, hogy a becsapódó égitest a Föld egy másik, korai holdja lehetett, amely később egybeolvadt az első holddal, ahogyan azt más népszerű elméletek feltételezik.

“Akármi volt is a becsapódó test, valószínűleg saját pályáján keringett a Nap körül, amikor találkozott a Holddal” – mondta a kutatásZöldségekkel tennék környezetbarátabbá az építőipart - répa felhasználásával hoztak létre betont. vezetője az American Geophysical Union lapjának.

A felfedezésRégóta vártak rá, most sikerült észlelni az első rengést a Marson. magyarázatot ad a Föld és a Hold felszínén található izotópok eltéréseire is. „A Hold távoli és közeli oldala közötti különbségek eredetének megértése alapvető feladata a holdkutatásnak” – mondta Steve Hauck, a Journal of Geophysical Research szerkesztője.

Forrás: Wikimedia Commons/Gregory H. Revera
Forrás: NASA/Bill Anders

Phys.org, AGU, MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!