Több mint 150 cet vetődött partra Ausztráliában

Több mint százötven cetet vetett partra a tengerHamarosan annyi műanyag szemét lesz a Földközi-tengerben, mint hal. a nyugat-ausztráliai Hamelin-öbölben, a halHamarosan annyi műanyag szemét lesz a Földközi-tengerben, mint hal. ászati hatóság emiatt pénteken lezárta a strandot, és cápaveszélyre figyelmeztető jelzést adott ki.

Forrás: Parks and Wildlife, Western Australia

A Perth-től háromszáz kilométerre délre fekvő partszakaszt elővigyázatosságból zárták le, mert félő, hogy a tetemek cápákat csalogatnak a térségbe. A partra vetett tengeri emlősCsapdát állított egy kardszárnyú delfin egy gyanútlan madárnak. ök – többségük rövidszárnyú gömbölyűfejű delfinTöbb mint nyolcvan delfin vetődött partra Indiában. – csaknem fele kimúlt. Segítők a még életben lévő ceteket igyekeznek visszatolni őket a vízbe.

Forrás: Parks and Wildlife, Western Australia
Forrás: Parks and Wildlife, Western Australia 

A rövidszárnyú gömbölyűfejű delfinBúvártól kért segítséget a bajba jutott delfin. egyaránt megtalálható a trópusi és mérsékelt övi vizekben. Egy kifejlett példány akár hétméteresre is nőhet, a súlya a három tonnát is elérheti. A Hamelin-öbölben 2009-ben is több mint nyolcvan cetMűanyag zacskókkal volt tele egy cet gyomra. vetődött partra és múlt ki.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!