Több bálnát öl meg Norvégia, mint Japán és Izland együttvéve

Állatvédő szervezetek szerint több bálnát ölnek meg évente Norvégiában, mint JapánMár több mint hatvanezer 100 éves ember él Japánban. és IzlandLandolás Izland festői repülőterén. vizein együttvéve. A Pro Wildlife, az OceanCare és az Animal Welfare Institute által közzétett, Frozen in Time című jelentése szerint a norvég állam egy kihalófélben lévő iparágat tart életben. A norvégok folyamatosan megszegik a Nemzetközi Bálnavadászati Bizottság (IWC) moratóriumát, és támogatják a bálnahús exportját. Ezen kívül olyan – többek között gyógyászati és kozmetikai – termékek értékesítését ösztönző projekteket finanszíroznak, amelyeknek a cet a nyersanyaga.

Bálnavadászat

A norvég halászati minisztérium álláspontja szerint azonban a moratórium nem kötelezi őket, mivel jogi ellenvetéssel éltek ellene. Az állatvédő szervezetek adatai azt mutatják, hogy 2014-ben és 2015-ben 1396 csukabálna esett norvég szigonyok áldozatául. Japánban ugyanebben az időszakban 663 bálnát pusztítottak el, Izland vizein 345-öt.

Bálnavadászat

Míg azonban Izlandra diplomáciai nyomást gyakoroltak, Japánnak pedig a nemzetközi bíróság elé kellett állnia bálnavadászati programja miatt, addig Norvégiát megkímélték a kritikák. A minisztérium adatai szerint tavaly 660 csukabálnát fogtak ki a norvégok. “Becsült számuk a norvég vizekben több mint százezer” – magyarázta a tárca.

balna-10

A csukabálna nagyjából nyolcméteres hosszúságával a nagytestű cetekTöbb mint 150 cet vetődött partra Ausztráliában. közé tartozik, ezért vadászata moratórium alá esik. “A világ egyik legmodernebb és leggazdagabb országában a bálnavadászat333 déli csukabálnát vadászott le a moratórium letelte után a japán bálnavadászflotta. már anakronisztikus. Egy ilyen fejlett társadalomban nincs helye a bálnamészárlásnak, rontja az ország nemzetközi megítélMormota-nap - Punxsutawney Phil, az időjós mormota. ését” – mutatott rá Sandra Altherr, a Pro Wildlife biológusa.

Bálnavadászat


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!