Tíz év után ismét több ezernyi lótusz pompázik egy thaiföldi nemzeti parkban

Tíz év után ismét virágzik a lótusz a thaiföldi Khao Sam Roi Yot Nemzeti Parkban, ahol a színpompásLátványos drónvideón csodálhatjuk meg a világ egyik legkülönlegesebb folyóját. növény Uluru - Kata Tjuta Nemzeti Park. a szárazság és a környezetszennyezés miatt az elmúlt években teljesen eltűnt a parkGyönyörű őszi hangulat a kanadai Algonquin Provincial Parkban. tavaiból. A thai kultúrában szentként tisztelt növény megjelenése nemcsak a helyieknek jó hír, a Bangkoktól mintegy három órányi utazásra délre elterülő nemzeti parkÉlőben lehet követni a lazacokra vadászó barna medvéket. a külföldiek körében is közkedvelt látványosság. “Most azonban a nemzeti park a lótuszok helyreállításának kellős közepén van. Amikor eljön a megfelelő idő, meg fogjuk nyitni a közönség előtt” – mondta Rugdroj Aszvakultarin, a park igazgatója a lótuszok felbukkanása után.

Forrás: Wikimedia Commons/Preecha.MJ

Forrás: YouTube

A lótuszvirágzás elmaradását a szakemberek a Thaiföldet sújtó szárazsággal és a nemzeti park tavait, folyóLátványos drónvideón csodálhatjuk meg a világ egyik legkülönlegesebb folyóját. it és karsztvizeit is sújtó műtrágya-szennyezéssel magyarázzák. “Most azonban ismét esik az eső, és a több ezernyi lótusz a környezet tisztábbá válásának eredménye” – tette hozzá az igazgató.

A térségben az indiai lótusz az őshonos. Gyönyörű fehér, rózsaszínes vagy egészen piros virágai vannak. A faj minden része ehető. A lótusz az ősi keleti vallásokban a megtisztulás és az újjászületés jelképe. Virága a buddhizmus egyik fő szimbóluma.

A Prachuap Khiri Khan tartományban elterülő gyönyörű nemzeti parkban található a Phraya Nakhon barlangA világ egyik legszebb tórendszere - Plitvicei-tavak. is, mely az ország egyik legnépszerűbb és egyben legtöbbet fényképezett látványossága. A lenyűgöző barlangot még érdekesebbé teszi a belsejében álló pavilon, amit az 1890-es években V. Ráma király építtetett.

Forrás: Wikimedia Commons/Niels Mickers


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!