Tíz érdekes tény a kihalás szélére került nagymacskákról

Márciusban az oroszlánokKihalás szélén állnak a nagymacskák!. é, párducoké és tigrisekTigrisekkel él együtt egy brazil család. é a főszerep a NatGeo WildVad Kongó. -on, a természetfilm-csatorna ugyanis immár hetedik éve rendezi meg Nagymacskák10 éve készíti csodálatos fotóit a nagymacskákért rajongó természetfotós. Hóban játszó szibériai tigrisek - lenyűgöző drónvideót készítettek egy kanadai állatparkban. napja elnevezésű programsorozatát. A tematikus hónap célja, hogy felhívja a figyelmet a kihalás2007 óta megduplázódott, 35-ről 70-re nőtt az amuri leopárdok száma. szélére került nagymacskák védelmére, és ismeretterjesztő filmekBepillantás a híres filmek kulisszái mögé. által bemutassa az egyes fajok életét és küzdelmeit a vadonban.

Nagymacskák hete

Az orvvadászatMár a zsiráfokat is irtják az orvvadászok. és az élőhelypusztulás következtében az elmúlt ötven évben az oroszlánok egyedszáma 90%-kal csökkent Afrikában, a gepárdokKihalás szélén állnak a nagymacskák!. pedig eredeti élőhelyeik 75%-áról kipusztultak. És ez csak néhány a megdöbbentő adatok közül, éppen ezért a National GeographicKínában kutatja őseink történetét David Attenborough!. Society évek óta kiemelt ügyként kezeli a nagymacskák védelmét, és tevőlegesen is részt vesz a probléma kezelésében: létrehozta a Big Cats Initiative nevet viselő természetvédelmi programot, melynek szakértői és kutatói azért dolgoznak, hogy az oroszlánok és a többi macskaféle jövője hosszú távon biztosítva legyen természetes élőhelyükön.

Nagymacskák hete

A Nagymacskák hónapja programsorozatban március során minden vasárnap este új premierek várják a nézőket: a Harc a falkáért című alkotásban egy fiatal oroszlán10 éve készíti csodálatos fotóit a nagymacskákért rajongó természetfotós. felcseperedését és falkavezérré válását kísérhetjük végig, a Viharmacskákban a botswanai szavanna életébe nyerhetünk bepillantást, Az Akagera oroszlánjai című filmben pedig nyomon követhetjük, miként telepít vissza oroszlánokat egy biológus csapat a polgárháború sújtotta Ruanda egyik nemzeti parkjába.

A világhírű természetfilmes házaspár, Beverly és Dereck Joubert egy különleges alkotással csatlakozik idén a programsorozathoz, A macskaBionikus művégtagokat kapott egy macska Bulgáriában. lelke című filmben azt vizsgálják, hogy milyen hasonlóságok fedezhetőek fel az általunk szelídnek és ártatlannak tartott házi cicák és az afrikai szavannán vadászó ragadozók5 hely, 5 félelmetes ragadozó, 5 lenyűgöző fotó. között. A vasárnap esti premierek mellett a NatGeoKínában kutatja őseink történetét David Attenborough!. Wild hétköznap esténként is számos alkotásban foglalkozik majd a nagymacskákkal.

Nagymacskák hete

Meglepő tényekMeglepő állatvilág - 15 + 1 állati érdekesség. a nagymacskákról:

  •  A vadon élő tigrisek egyedszáma 97%-kal csökkent az elmúlt században.
  • Már csak nagyjából 6500 hópárduc él szabadon a vadonban.
  • Az amuri leopárdból mindösszesen néhány tíz példány él a Földön.
  • A tigrisek csíkjai olyanok mint az emberi ujjlenyomat: minden egyes példányé egyedi.
  • Az oroszlán az egyetlen olyan nagymacska, amely falkában él.

Nagymacskák hete

  •  A hópárduc – egyedülálló módon a macskafélék között – képes akár 14 métert is ugrani.
  •  Az oroszlánok egy több száz kilós zebrát is képesek egyszerre elfogyasztani.
  • Az 1930-as évek óta a tigrisek három alfaja teljesen kipusztult.

Nagymacskák hete


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!