Tíz érdekes tény a kihalás szélére került nagymacskákról

Márciusban az oroszlánokKihalás szélén állnak a nagymacskák!. é, párducoké és tigrisekTigrisekkel él együtt egy brazil család. é a főszerep a NatGeo WildVad Kongó. -on, a természetfilm-csatorna ugyanis immár hetedik éve rendezi meg Nagymacskák10 éve készíti csodálatos fotóit a nagymacskákért rajongó természetfotós. Hóban játszó szibériai tigrisek - lenyűgöző drónvideót készítettek egy kanadai állatparkban. napja elnevezésű programsorozatát. A tematikus hónap célja, hogy felhívja a figyelmet a kihalás10 állat, ami kihalhat a következő 10 évben. szélére került nagymacskák védelmére, és ismeretterjesztő filmekBepillantás a híres filmek kulisszái mögé. által bemutassa az egyes fajok életét és küzdelmeit a vadonban.

Nagymacskák hete

Az orvvadászatMár a zsiráfokat is irtják az orvvadászok. és az élőhelypusztulás következtében az elmúlt ötven évben az oroszlánok egyedszáma 90%-kal csökkent Afrikában, a gepárdokKihalás szélén állnak a nagymacskák!. pedig eredeti élőhelyeik 75%-áról kipusztultak. És ez csak néhány a megdöbbentő adatok közül, éppen ezért a National GeographicKínában kutatja őseink történetét David Attenborough!. Society évek óta kiemelt ügyként kezeli a nagymacskák védelmét, és tevőlegesen is részt vesz a probléma kezelésében: létrehozta a Big Cats Initiative nevet viselő természetvédelmi programot, melynek szakértői és kutatói azért dolgoznak, hogy az oroszlánok és a többi macskaféle jövője hosszú távon biztosítva legyen természetes élőhelyükön.

Nagymacskák hete

A Nagymacskák hónapja programsorozatban március során minden vasárnap este új premierek várják a nézőket: a Harc a falkáért című alkotásban egy fiatal oroszlán10 éve készíti csodálatos fotóit a nagymacskákért rajongó természetfotós. felcseperedését és falkavezérré válását kísérhetjük végig, a Viharmacskákban a botswanai szavanna életébe nyerhetünk bepillantást, Az Akagera oroszlánjai című filmben pedig nyomon követhetjük, miként telepít vissza oroszlánokat egy biológus csapat a polgárháború sújtotta Ruanda egyik nemzeti parkjába.

A világhírű természetfilmes házaspár, Beverly és Dereck Joubert egy különleges alkotással csatlakozik idén a programsorozathoz, A macskaEgy éve őrzi elhunyt gazdája sírját a hűséges macska. lelke című filmben azt vizsgálják, hogy milyen hasonlóságok fedezhetőek fel az általunk szelídnek és ártatlannak tartott házi cicák és az afrikai szavannán vadászó ragadozók5 hely, 5 félelmetes ragadozó, 5 lenyűgöző fotó. között. A vasárnap esti premierek mellett a NatGeoKínában kutatja őseink történetét David Attenborough!. Wild hétköznap esténként is számos alkotásban foglalkozik majd a nagymacskákkal.

Nagymacskák hete

Meglepő tényekMeglepő állatvilág - 15 + 1 állati érdekesség. a nagymacskákról:

  •  A vadon élő tigrisek egyedszáma 97%-kal csökkent az elmúlt században.
  • Már csak nagyjából 6500 hópárduc él szabadon a vadonban.
  • Az amuri leopárdból mindösszesen néhány tíz példány él a Földön.
  • A tigrisek csíkjai olyanok mint az emberi ujjlenyomat: minden egyes példányé egyedi.

Nagymacskák hete

  •  A hópárduc – egyedülálló módon a macskafélék között – képes akár 14 métert is ugrani.
  •  Az oroszlánok egy több száz kilós zebrát is képesek egyszerre elfogyasztani.
  • Az 1930-as évek óta a tigrisek három alfaja teljesen kipusztult.

Nagymacskák hete


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!