Tévétörténelmet ír a NatGeo!

A világűrA KOZMOSZ - Kihagyhatatlan NASA képek a Hubble lencséjén keresztül. é a főszerep márciusban a National GeographicBemutatta 2016 legjobb fotóit a National Geographic. Channelen, ahol eddig soha nem látott módon tárul fel a nézők előtt a kozmosz! Élő közvetítéssel az űrből, világpremierrel és egy legendás sorozat modern feldolgozásával készül a csatornaÍgy mászik fel a patkány a wc-csészébe. !

NatGeo Kozmosz
Fotó: National Geographic ChannelElefántcsont-hadurak - orvvadászok nyomába ered az oknyomozó riporter.

Nagyszabású világpremierrel tér vissza minden idők egyik legsikeresebb tudományos sorozata, a Kozmosz. Az eredeti Carl Sagan sorozat 21. századi változata, a vadonatúj, Kozmosz: Történetek a világegyetemről több mint 180 országban kerül bemutatásra a National Geographic, és 125 országban a FOX csatornáin, így ez lesz a világ eddigi legnagyobb televíziós premierje. A sorozat első epizódja március 16-án 22 órakor debütál hazánkban a National Geographic Channelen és a NatGeoCsodálatos válogatást készített a National Geographic 2015 legjobb fotóiból. Wildon.

NatGeo Kozmosz
Fotó: National Geographic Channel

Carl Sagan amerikai csillagász, palentológus és asztrobiológus Kozmosz: személyes utazásHawaii legszebb látnivalói. című, mára ikonikussá vált sorozata több mint 30 éve indult hódító útjára. Az 1980-ban bemutatott, Emmy- és Peabody-díjat nyert sorozat az univerzumot a legújabb kutatási eredmények fényében mutatta be, és igazi világsiker lett, több százmillió nézővel. A sorozat számos tudományos témát járt körül, az élet keletkezésétől helyünk meghatározásáig a világegyetemben.

A legendás alkotás nagyszabású, 21. századi újragondolását, a szintén 13 részes, Kozmosz: Történetek a világegyetemről sorozatot 2014 márciusában vetíti a National Geographic Channel. Az elismert asztrofizikus, Dr. Neil deGrasse TysonNyolc könyv, amit a világ egyik legnépszerűbb tudósa szerint mindenkinek el kell olvasnia. által vezetett műsor az eredeti filmhez hasonlóan izgalmas és látványos formában tárja elénk, hogy a történelem során miként értettük meg a természetAttenborough és bolygónk csodái - hazánkban is vettek fel jeleneteket a lenyűgöző természetfilmhez. törvényeit, és hogyan találtuk meg koordinátáinkat térben és időben.

NatGeo Kozmosz
Fotó: National Geographic Channel

Az új sorozat készítői többek közt Steven Soter csillagász, a Family Guy „atyjaként” ismert Seth MacFarlane, aki producerként jegyzi a Kozmoszt, valamint Ann Druyan, aki az eredeti sorozat író/producere is volt. Az alkotók, amellett, hogy új módjait alkalmazzák a tudományos történetmesélésnek, néhány különösen népszerű elemet – például a „Kozmikus Naptárt” és a „Képzelet Űrhajóját” – kis módosítással átvettek az eredeti sorozatból. A műsor célja, hogy a legmélyebb tudományos összefüggéseket is kristálytiszta érthetőséggel tárja elénk, és egyben transzcendens élményt nyújtson a nézőknek.

NatGeo Kozmosz
Fotó: National Geographic Channel

A Kozmosz magyarországi premierje előtt két nappal, március 14-én éjjel 1 órakor egy másik hatalmas dobással is készül a National Geographic Channel. Az Élőben az űrből című műsor nézői igazi tévétörténelmi pillanatnak lehetnek szemtanúi, ugyanis élő kapcsolással pillanthatnak be a Nemzetközi ŰrállomásÉlőben az űrből. és a houstoni irányító központ kulisszái mögé. Mivel a Nemzetközi Űrállomás minden 90 percben megkerüli a Földet, a Nat GeoBemutatta 2016 legjobb fotóit a National Geographic. ezúttal a szó szoros értelmében világ körüli útra hívja nézőit – méghozzá közel 400 km-es magasságból! Az élő műsort rövid, előre felvett bejátszások is színesíteni fogják, melyekben a Nemzetközi Űrállomás és a NASAA KOZMOSZ - Kihagyhatatlan NASA képek a Hubble lencséjén keresztül. irányító-központja asztronautái, légiirányíA Csontváz-tó rejtélye. i és kutatói beszélnek munkájuk legizgalmasabb aspektusairól.

További információk: natgeotv.com

KOZMOSZ VIDEÓ:

Forrás: National Geographic Channel


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!